ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI: ANPC - în măsură să facă o serie de recomandări tuturor consumatorilor interesaţi

C.B.
Miscellanea #Protecţia consumatorilor / 18 martie 2020

ANPC - în măsură să facă o serie de recomandări tuturor consumatorilor interesaţi

În contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, care a afectat pe multiple planuri viaţa obişnuită a cetăţenilor, începând cu sfera mobilităţii, care include şi activităţile turistice, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) este în măsură să facă o serie de recomandări tuturor consumatorilor interesaţi, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Este indicat să urmăriţi cu atenţie evoluţia situaţiei legate de răspândirea şi controlul pandemiei de coronavirus, la nivelul fiecărei ţări, din surse de informaţii credibile, pe cât posibil oficiale;

Situaţia trebuie tratată cu calm şi înţelegere, agenţiile de turism fiind nevoite în această perioadă să se concentreze, cu prioritate, asupra plecărilor programate pentru perioada imediat următoare.

Dacă aveaţi în plan deplasări cu data de început în următoarele 14 zile, pe care acum doriţi să le contramandaţi, vă recomandăm să faceţi, în scris, o cerere de restituire a banilor achitaţi deja către operatorul economic. Agenţia vă poate propune următoarele două variante de rezolvare a situaţiei:

-fie va începe toate demersurile necesare recuperării banilor de la furnizorii de servicii turistice, astfel încât demersul dvs să se finalizeze cu succes, în timp util;

-fie, în urma cererii dumneavoastră, veţi primi un document care atestă creanţa Dvs. comercială şi care vă dă posibilitatea ca, la o dată ulterioară, după încheierea perioadei de pandemie şi a efectelor acesteia, să călătoriţi în aceleaşi condiţii precum cele contractate initial către destinaţiile alese de Dvs.

Vă recomandăm, însă, să ţineţi cont de numărul mare de situaţii în care serviciile turistice nu pot fi pe moment satisfăcute, din cauza situaţiei de criză apărute în ultimele săptămâni, şi să trataţi cu răbdare şi înţelegere demersurile întreprinse pentru soluţionarea cu succes a solicitărilor Dvs., chiar dacă, din cauza situaţiei de criză, s-ar putea să dureze puţin mai mult decât în mod normal.

Vă reamintim că destinaţiile încadrate în categoria zonă roşie, afectate de COVID-19, sunt în acest moment următoarele:

-Italia - întreaga ţară;

-China - provincia Hubei, inclusiv oraşul Wuhan;

-Coreea de Sud - oraşul Daegu, judeţul Cheogdo;

-Franta - regiunile: Hauts de France, Île de France, Grand Est, Bourgogne France Comte, Auvergne Rhones Alpes;

-Germania - regiunile: Baden Wurttemberg, Bayern, Nordrhein Westfalen;

-Spania - regiunea Madrid.

În contextul situaţiilor generate de răspândirea virusului COVID-19, pentru orice destinaţie din zona roşie afectată si ţinând cont de componenta serviciului achizitionat, operatorul economic vă va putea restitui contravaloarea serviciului de călătorie rezervat, de îndată ce va primi banii de la furnizorii locali implicaţi în tranzacţie. În cazul în care doriţi să obtineţi prin intervenţie proprie rambursarea, operatorul economic vă va pune la dispoziţie datele de contact ale furnizorilor serviciilor contractate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu cred că se pune problema ca cei care au plătit excursii sa mai vadă vreun ban înapoi se pune problema sâni murim de foame, și ca ANPC sa controleze strict preturile la mâncare, în numeroase magazinele s-a sărit calul, ceapa costa mai mult de 7 lei adică mai mult decât bananele, grefele, kiwi și altele fructe exotice.

    Trebuie băgați la pușcărie toți cei care fac specula pe criza. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb