Echipa "Vreau să fiu antreprenor" organizează, pe 2 noiembrie, evenimentul "O discuţie onestă despre antreprenoriat", potrivit unui comunicat de presă.
Dezbaterea, care va avea loc online, va fi moderată de Radu Constantin (influencer, regizor şi antreprenor), creatorul podcastului "Gândeşte Diferit", dar şi al vlogurilor de business, de la zero la un milion.
Antreprenorii care vor participa la eveniment şi le vor împărtăşi tinerilor secretele unui business de succes vor fi:
- Dragoş Petrescu - unul dintre cei mai importanţi oameni din industria HoReCa şi fondator al Grupului City Grill, cel mai mare lanţ românesc de restaurante;
- Cristina Chiriac - preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF
- Dragoş Anastasiu - unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri români şi preşedintele grupului Eurolines, cel mai important exit din România în industria de transporturi;
- Felix Pătrăşcanu - co-fondatorul Fan Courier, lider pe piaţa serviciilor de curierat din România
"Vrem să fie o discuţie autentică, deschisă. Ne propunem, în primul rând, să vorbim despre provocări şi, de ce nu, despre eşecurile prin care am trecut inclusiv noi, antreprenorii de succes. Nu suntem nişte eroi de poveste, ci dimpotrivă suntem oameni de afaceri care au avut parte de tot felul de provocări dificile, de eşecuri, dar asta nu ne-a descurajat, ci, culmea, ne-a motivat să mergem mai departe. Şi pentru că cel mai recent studiu PulseZ arată faptul că mulţi dintre tineri visează să aibă propria lor afacere, cred că este foarte important ca toţi cei care au nevoie de răspunsuri la unele întrebări să le afle chiar de la noi", a declarat Dragoş Petrescu, Preşedintele Romanian Business Leaders şi lider de proiect "Vreau să fiu Antreprenor şi Insights".
"România este încă pe ultimele locuri în clasamentul ţărilor europene cu companii active la 1.000 de locuitori. Avem foarte mulţi tineri care îşi doresc să fie antreprenori, însă foarte puţini sunt cei care fac pasul, deşi perioada pe care o traversăm este cea mai potrivită pentru a începe o afacere.
Astăzi, mai mult decât oricând, resursele necesare pentru începerea unei afaceri sunt la îndemână. Barierele de intrare s-au redus foarte mult, banii au costuri mici, totul se închiriază, totul e disponibil online şi în aplicaţia de pe mobil, chiar şi contabilul unei firme. Este nevoie de o idee şi de dorinţa tinerilor antreprenori de a se implica zi de zi pentru succesul ideii lor. În egală măsură, este nevoie de poveşti de succes diverse şi de îndrumare. Echipa "Vreau să fiu Antreprenor" şi partenerii acestui eveniment sunt gata sa împartă din experienţele lor. Sunt convins că puterea exemplului este cea mai bună cale de învaţare", a declarat Daniel Mateescu, CEO Keez.
În cadrul evenimentului va fi organizată şi dezbaterea "Merită să începi un business", moderată de Cristian Oneţiu. Pe lângă spectatori, vor participa 10 tineri, finaliştii în programul de mentorat Tinerii în Arenă.
Cum vă puteţi înscrie la eveniment?
Înscrierea este gratuită şi poate fi făcută pe platforma unde se va şi desfăşura evenimentul
Evenimentul va avea loc marţi, 2 noiembrie, între orele 17:30 şi 21:00.
Evenimentul este dezvoltat de către echipa "Vreau să fiu Antreprenor" şi "Insights", din cadrul organizaţiei non-guvernamentale Romanian Business Leaders, cu sprijinul partenerilor Banca Transilvania, Business Mentors, Eventmix, Chilli Ideas, Green Village, Fan Courier, Keez, Sergiu Biriş, Icey şi Adtitude.
Cât de interesaţi sunt tinerii să îşi dezvolte propria lor afacere
Conform studiului Insights PulseZ realizat în 2021 55% dintre tinerii din România vor să pornească un business în timp ce doar 2% au făcut-o deja sau lucrează ca freelanceri. Mai mult, 55% dintre tineri declară că au abilităţile necesare pentru a începe un business.
Ce le lipseşte tinerilor pentru a fi antreprenori?
În cadrul aceluiaşi studiu, axat pe tinerii între 16-24 de ani şi reprezentativ la nivel national, 53% spun că le lipseşte educaţia de business necesară. Nevoile declarate ale tinerilor sunt:
- 74% se confruntă cu lipsa finanţării pentru afacerea lor;
- 59% afirmă că nu au mentori care să îi ghideze;
- 55% au nevoie de alţi antreprenori cu care sa se înconjoare.
Cum îi putem pregăti mai bine pe tineri pentru antreprenoriat?
1 din 2 reprezentaţi ai generaţiei Z declară că nu ştiu cum să înceapă şi că le lipseşte educaţia de business. 42% dintre aceştia spun că le lipseşte un partener cu care să înceapă şi tot 42% spun că le este frică să eşueze.
Expunerea tinerilor către modele de antreprenori care transmit un mesaj autentic legat de care sunt riscurile în business, importanţa eşecului, care a fost parcursul lor până au reuşit să cunoască succesul şi cum a arătat călătoria lor sunt aspecte importante pe care organizatorii evenimentului din 2 noiembrie le-au evidenţiat ca fiind importante şi necesare în contextul actual.