ÎN DECEMBRIE, Vola.ro: 70% dintre biletele de avion au ca destinaţie finală Bucureştiul

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii / 19 decembrie 2016

Vola.ro: 70% dintre biletele de avion au ca destinaţie finală Bucureştiul

Luna decembrie este cea mai aglomerată lună din an pentru zborurile spre şi dinspre România, arată statisticile agenţiei online de turism Vola.ro. Aproximativ 70% dintre biletele de avion pentru luna decembrie, sunt bilete de inbound, care au ca destinaţie finală Bucureştiul.

Potrivit agenţiei, creşterea numărului de bilete de avion cu data de călătorie în luna decembrie, faţă de restul anului, depăşeşte 40%.

Cei mai mulţi români care locuiesc în străinătate aleg să revină în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă. Aproximativ 45% dintre zborurile inbound pentru luna decembrie sunt rezervate în avans în septembrie sau octombrie, iar circa 30% sunt rezervate last-minute, la începutul lunii decembrie, conform portalului online.

Decembrie este şi luna în care românii plătesc cele mai multe taxe de surplus de bagaj sau bagaje de cală suplimentare. Conform Vola.ro, 80% dintre biletele de avion vândute pentru această lună, includ cel puţin un bagaj de cală. În restul anului acest procent scade la aproximativ 40%.

2016 a fost, potrivit agenţiei, un an bun pentru companiile low-cost. Biletele de avion din România spre Germania au avut preţuri foarte mici - un zbor spre Berlin a început de la 6 euro dus-întors.

În medie, călătorii au cheltuit 92 euro pentru un bilet de avion dus-întors pe ruta Bucureşti-Roma, conform datelor agenţiei.

Preţurile medii din Capitală spre cele mai populare destinaţii din străinătate au fost: 129 euro pentru Londra, 150 euro spre Madrid, iar preţurile biletelor pentru Paris şi Barcelona au oscilat între 170-180 euro. Cel mai scump bilet de avion cumpărat prin intermediul Vola.ro a fost un bilet pe ruta Bucureşti - Calgary (Canada), pentru care o persoană a plătit peste 4.400 de EUR, cu 3 zile înainte de data plecării.

Datele Vola.ro au arătat că, în general, turiştii români şi-au rezervat vacanţa cu aproximativ o lună şi jumătate înainte, în cazul sejururilor, şi cu 2 luni şi jumătate înainte, în cazul city break-urilor. Cele mai multe bilete de avion au fost achiziţionate în luna septembrie, iar în luna ianuarie au fost înregistrate cele mai puţine cereri.

Roma a fost cea mai populară destinaţie în rândul clienţilor Vola.ro, pentru city break-uri, urmată de Barcelona, Veneţia, Londra şi Paris. În general, turiştii au optat pentru city break-uri de două persoane, cu durata de 3-4 nopţi. Recordul anului 2016 a fost un city break de 6.500 euro, la Amsterdam, pentru un grup de 8 persoane, care a inclus 4 nopţi de cazare, transport cu avionul şi excursii opţionale.

Conform agenţiei, turiştii români au plătit, în medie, 440 de euro de persoană pentru un city-break în afara ţării, cu transportul şi cazarea incluse. Pentru un city-break la Barcelona au scos din buzunar în jur de 770 euro, iar pentru destinaţii ca Veneţia - 560 euro. Un city-break în Roma pentru 2 nopţi a fost 89 euro de persoană.

În 2015, Vola România a avut o cifră de afaceri de aproximativ 42,47 milioane de euro, înregistrând o creştere de 54% faţă de 2014, iar la nivel de grup, cifra de afaceri a fost de 63,25 milioane de euro.

Anul trecut, Vola.ro a primit o investiţie de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, acelaşi fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot şi Vector Watch.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb