ÎN LUNA APRILIE, Sanex finalizează proiectul de 1,4 milioane euro co-finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian

Amalia Pană
Companii #Construcţii / 11 aprilie 2016

Sanex finalizează proiectul de 1,4 milioane euro co-finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian

Sanex, producător de plăci ceramice şi parte a grupului Lasselsberger, se apropie de momentul inaugurării noii infrastructuri din cadrul unităţii de producţie din Cluj-Napoca, în incinta căreia se regăseşte un atomizor, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Activităţile derulate fac parte din proiectul "Greener production and management processes în the ceramic tiles industry în România - Green industry - Romania" ("Responsabilitatea faţă de mediu în producţie şi managementul proceselor în industria de plăci ceramice din România - Industrie Verde - Romania"), susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014, în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România.

Prima etapă a proiectului s-a desfăsurat în perioadă iulie - septembrie 2015 şi a constat în construirea infrastructurii necesare montării utilajului şi a fundaţiei ce suportă clădirea care îl adăposteşte.

Următoarele etape, desfăşurate pe parcursul a 6 luni, au constat în montarea efectivă a corpului atomizorului, precum şi construcţia clădirii care îl inconjoară, structură acesteia atingând o înălâţime de aproximativ 25 metri. Sergiu Apolzan, director de vanzări şi marketing Sanex a declarat că "În acest moment, atomizorul este la momentul racordării la instalaţiile tehnologice şi de utilităti. Proiectul se concretizează sub ochii noştri, ceea ce ne face să ne gândim la beneficiile pe care le va aduce atunci când va fi finalizat".

Noul atomizor va avea un consum redus de gaz oferind o diminuare semnificativă a emisiilor de noxe în atmosferă, cu atât mai mult cu cât filtrele cu care este dotat sunt cele mai performante existente pe piaţă, ca măsură suplimentară de protecţie a mediului, mai adaugă comunicatul.

Sanex a luat decizia să se implice şi în proiecte sociale şi să ajute comunitătile locale cu probleme. Astfel, se alătură voluntarilor organizaţiei Habitat for Humanity Cluj şi donează peste 500 mp de gresie şi faianţă necesari pentru echiparea corespunzătoare a opt locuinţe sociale construite în localitatea Jucu din judeţul Cluj, conform sursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb