În Macedonia vor avea loc alegeri parlamentare anticipate pe 5 iunie

Ioana Dogaru
Internaţional / 15 aprilie 2016

În Macedonia au fost convocate alegeri parlamentare anticipate pentru data de 5 iunie, după ce parlamentul a fost dizolvat, în cadrul unui acord mediat de Uniunea Europeană ce vizează încetarea unei perioade de luni de zile de blocaj politic având legătură cu un scandal privind interceptările telefonice, relatează vineri agenţia Reuters.

''Am semnat astăzi decizia de convocare a alegerilor anticipate care ar trebui să aibă loc pe 5 iunie 2016'', a declarat preşedintele parlamentului macedonean, Trajko Veljanovski.

''Cred că orice persoană implicată în procesul electoral va contribui la desfăşurarea alegerilor într-o atmosferă paşnică şi democratică şi că fiecare dintre noi îşi va exercita dreptul la vot pe 5 iunie'', a afirmat Veljanovski într-un comunicat.

Opoziţia a afirmat deja că va boicota alegerile, destinate să contribuie la sfârşitul crizei politice provocate de dezvăluirile de anul trecut privind interceptările telefonice la scară largă.

Criza s-a adâncit în această săptămână, când preşedintele Gjorge Ivanov a amnistiat 56 de oficiali suspectaţi de implicare în scandal, aminteşte Reuters.

Partidul de guvernământ din Macedonia a afirmat, într-un comunicat difuzat vineri, că le va sugera altor trei mari partide să se adreseze în scris preşedintelui Ivanov pentru a-i cere să revină asupra deciziei sale.

Amnistia a provocat preocupare în Europa şi în Statele Unite ale Americii (SUA), şi l-a determinat pe comisarul european pentru relaţiile cu statele candidate pentru aderarea la UE, precum Macedonia, să se întrebe dacă sunt totuşi posibile alegeri credibile, precizează sursa citată.

Amnistia decretată de către preşedinte a dus la trei nopţi de proteste de stradă în capitala macedoneană Skopje. Cinci poliţişti au fost răniţi din cauza pietrelor aruncate de protestatari joi noaptea, potrivit unui oficial al poliţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb