În meciul cu Patriciu, procurorii şi-au dat încă un autogol

MAKE, Andreea Negru
Ziarul BURSA #Politică / 27 februarie 2006

Este impropriu să afirmi că Dinu Patriciu ar fi marcat vreun gol în poarta procurorilor care-i vroiau arestarea, pentru că el nici n-a trecut de mijlocul terenului. Golul a fost un autogol, pe care şi l-au marcat procurorii înşişi. Căci faptul că a fost lăsat în libertate nu înseamnă deocamdată că are dreptate în dosarul Rompetrol, ci că procurorii au viciat procedura. Adică nu s-au priceput.

Apărarea lui Patriciu a invocat mai multe excepţii de ordine publică caracterizate de lege ca fiind imperative, ceea ce presupune că prin admiterea lor cererea de arestare trebuia res-pinsă. Procurorii au încălcat procedura întrucît la referatul cauzei nu există o declaraţie scrisă a lui Dinu Patriciu din care să rezulte că a fost ascultat. Apoi, referatul, conform avocaţilor apărării, nu conţine motivele şi probele pe care se întemeiază propunerea de ares-tare. Mai mult, propunerea a fost făcută direct în instanţă, fără să existe în prealabil ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore.

Cam multe vicii. Ceea ce dovedeşte lipsa de profesionalism a procurorilor, dar ilustrează şi starea justiţiei noastre. Pentru că, probabil, pentru procurori este o premieră că trebuie să respecte procedurile ca la carte.

Cu un găinar fără susţinere, sau cu un condamnat politic oarecare, n-au avut niciodată nevoie să respecte procedurile; ştiau şi ei şi judecătorul, de conivenţă, că trebuie arestaţi. Chestia nu mai ţine în cazul lui Patriciu, asupra căruia sînt îndreptate toate reflectoarele politice naţionale, ba chiar şi din exterior. Iar Dinu Patriciu are buzunarele suficient de umflate ca să-şi susţină o apărare profesionistă.

Această confruntare între apărarea lui Dinu Patriciu şi acuzarea formulată de procurori, relevă, însă, nu numai aspectul negativ al lipsei de profesionalism al angajaţilor statului, ci furnizează şi o speranţă. Că ceva din mecanismul dreptăţii a început să se învîrte, ceea ce lasă în plan secund nepriceperea procurorilor - încă cîteva astfel de confruntări şi vor învăţa şi ei legea.

Patriciu este acuzat de iniţierea de constituire a unui grup infracţional în scopul spălării unor sume de bani realizate ca urmare a unei infracţiuni precum delapidare cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani, precum şi manipularea pieţei de capital.

"Sînt liber!" a exclamat Dinu Patriciu, după ce judecătorii au respins cererea de arestare preventivă formulată de procurori împotriva lui, pentru o perioadă de 29 de zile.

Parchetul General a făcut recurs împotriva acestei decizii la Curtea de Apel Bucureşti.

Vineri, Bursa de Valori Bucureşti a suspendat de la tranzacţionare acţiunile companiilor din grupul "Rompetrol", din cauza citării în instanţă a preşedintelui grupului, pentru menţinerea unei pieţe ordonate. Acţiunile Rompetrol vor fi reluate la tranzacţionare astăzi.

Ministerul Finanţelor trebuie să aleagă casa de avocatură care să reprezinte statul în litigiul cu The "Rompetrol Group" Olanda

Nominalizarea Casei de avocatură ce va reprezenta România în litigiul cu The Rompetrol Group NV Olanda este în curs de analiză, societatea de avocatură urmînd să fie nominalizată din lis-ta celor şapte firme care au fost selectate. The Rompetrol Group NV Olanda solicită acordarea de daune-interese în valoare de 100 de milioane de dolari americani, pe considerentul că ar fi suferit prejudicii din cauza acţiunii unor instituţii ale Statului Român. Guvernul a hotărît, la sfîrşitul anului trecut, că nu se justifică plata despăgubirilor, deoarece nu se îndeplinesc condiţiile atragerii răspunderii civile a Statului Român. Notificarea de înregistrare a litigiului a fost comunicată în data de 14 februarie 2006.

Angajaţii "Petromidia" îl iubesc pe Patriciu

Salariaţii Combinatului "Petromidia", deşi şi-au desfăşurat activitatea normal, şi-au manifestat solidaritatea cu preşedintele Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, în intervalul în care urma să se discute cererea de arestare preventivă a acestuia pentru 29 de zile, solicitată de procurorii DNA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb