În Mureş, o cincime din drumuri se află în stare rea şi foarte rea

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 5 ianuarie 2005

O cincime din drumurile judeţene sunt în stare rea şi foarte rea, potrivit unui raport întocmit de Direcţia Tehnică Drumuri, Poduri Judeţene şi Investiţii a Consiliului Judeţean Mureş. Astfel, din cei 781,602 kilometri, cît reprezintă reţeaua de drumuri a judeţului Mureş, 137,859 km sunt în stare de viabilitate rea şi 27,769 km în stare de viabilitate foarte rea. Conform documentului citat, aproape jumătate din drmurile judeţene mureşene au o stare de viabilitate mediocră (340,558 km), în timp ce abia 275,416 km de drum judeţean sunt în stare de viabilitate bună.

În anul 2004, drumurile judeţene Tîrnăveni-Bălăuşeri, Ungheni-Acăţari, Şăulia-Pogăceaua, Ibăneşti-Hodac, Reghin-Eremitu-Sovata, Tîrgu Mureş-Miercurea Niraj, Ernei-Eremitu, Reghin-Aţintiş-Ruşii Munţi, Găneşti-Băgaciu, Viişoara-Zagăr, Şăulia-Band, Corneşti-Adămuş, au beneficiat de reabilitări cuprinse între 60-100% din trasee. Pe cei aproape 150 de kilometri de drum judeţean pietruit şi de pămînt, intervenţiile au fost practic nesemnificative în anul precedent.

Programul de reabilitare a drumurilor judeţene pe anul 2004, cu fonduri asigurate de la buget în valoare de 73,8 miliarde de lei, a realizat, printre altele, intervenţii pe 31 de drumuri judeţene, cu tratamente bituminoase pe 30 de kilometri, covoare bituminoase pe 2 kilometri, şi întreţinere curentă pe 27.660 de metri pătraţi. Prin programul de lucrări cu fonduri în valoare de 7,1 miliarde de lei s-au executat 3,1 km tratamente, 3 km covoare şi 3 km întreţinere drum pietruit.

Din programul de drumuri de la bugetul de stat a fost alocată judeţului Mureş suma de 41 de miliarde de lei, din care s-au reabilitat drumuri în lungime de 13,7 km şi lucrări de reparaţii la podul de pe DJ 151B peste Tîrnava Mică, în localitatea Idrifaia, şi podul peste rîul Mureş, la Ungheni.

Au mai fost întrebuinţate fondurile în valoare totală de 122 de miliarde de lei pentru realizarea programelor de lucrări de drumuri, care au constat din tratamente, covoare bituminoase, îmbrăcăminte asfaltică bituminoasă, reciclare la rece, siguranţa rutieră, proiectare şi reparaţie poduri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb