Crescătorii de ovine au raportat, pentru perioada 6 - 11 aprilie 2015, comercializarea a aproximativ 3,5 milioane de miei în toată ţara, anul trecut numărul mieilor vânduţi situându-se la 2,5 - 3 milioane de capete, arată un comunicat al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), remis azi redacţiei.
Vladimir Mănăstireanu, Director Executiv ARC: "Este dificil de stabilit numărul exact al mieilor vânduţi în perioada premergătoare Paştelui din cauză că foarte mulţi crescători au comercializat direct către consumator. Anul acesta am avut o situaţie specială în care apreciem că circa 2.500 de miei au fost comandaţi prin intermediul unui singur site de anunţuri. Pe baza cifrelor estimate de membrii ARC, putem, însă, să avem o imagine generală a consumului de carne de Paşti şi să observăm că, în raport cu anul trecut, a existat o cerere mai mare în piaţă, o cerere satisfăcută de producătorii români".
Membrii ARC estimează că în Sâptămâna Mare, în România s-au comercializat 450 - 500 de tone de mici, 200 - 300 de tone de produse uscate de sezon (babic, ghiudem, cârnaţi de Pleşcoi, etc) şi s-au sacrificat şi vândut 96.000 de porci, cu 20.000 de capete mai mult decât în perioada similară a anului trecut.