ÎN PRIMELE 5 LUNI DIN 2015, Au fost trimise în judecată aproape 200 de persoane pentru infracţiuni de criminalitate informatică

Marius Constantin
Miscellanea / 4 iulie 2015

În urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, în primele 5 luni ale acestui an, aproape 200 de persoane fizice şi juridice au fost trimise în judecată, pentru săvârşirea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Poliţiştii au destructurat 9 grupări infracţionale organizate şi au instituit sechestru asigurător pe echivalentul a circa 420.000 de lei în monedă naţională şi străină, peste o jumătate de kilogram de aur, 6 imobile, 8 autoturisme, 556 de hard disk- uri, 4 arme de foc, precum şi alte bunuri, în valoare de 460.000 de lei.

În contextul unui caracter puternic transfrontalier al infracţionalităţii informatice, România este pe deplin conectată la abordarea internaţională de combatere a acestui gen de criminalitate.

Astfel, Poliţia Română utilizează frecvent şi constant instrumentele existente în acest domeniu: INTERPOL, EUROPOL, ofiţeri de legătură străini acreditaţi în România şi ofiţeri de legătură români din alte state.

De asemenea, sunt realizate permanent activităţi de cooperare cu instituţiile de aplicare a legii la nivel naţional (DIICOT, SRI), care s-au concretizat prin destrămarea unor grupări infracţionale complexe.

În primele cinci luni ale acestui an, Poliţia Română a desfăşurat 108 acţiuni operative în domeniul combaterii criminalităţii informatice, în cadrul cărora au fost destructurate 9 grupări infracţionale organizate.

În perioada analizată, au fost trimise în judecată 189 de persoane fizice şi juridice, pentru săvârşirea a 600 de infracţiuni. Din totalul persoanelor ce au făcut obiectul anchetelor, 44 au fost reţinute sau arestate.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 3.815 suporţi magnetici, 1.984 de telefoane mobile, 3.125 de cartele SIM, carduri de memorie, dischete, precum şi 396 de carduri bancare falsificate.

De asemenea, a fost pus sechestru asigurător pe 210.006 lei, 44.415 euro, 2.438 USD, 0,519 kg. de aur, 6 imobile, 8 autoturisme, 556 de hard disk-uri, 4 arme de foc, precum şi alte bunuri, în valoare de 460.000 de lei.

Rezultatele obţinute evidenţiază continuarea progreselor realizate în anii anteriori, iar aprecierile pe plan intern şi internaţional confirmă eficienţa mecanismelor de prevenire şi combatere implementate de structurile Poliţiei Române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb