ÎN PRIMELE CINCI LUNI Cifra de afaceri a Bilka Steel a crescut cu 43%

E.D.
Companii #Construcţii / 3 iunie 2014

Cifra de afaceri a Bilka Steel a crescut cu 43%

Producătorul român de învelitori metalice (ţiglă metalică) Bilka Steel a înregistrat, până la finalul lunii mai, o creştere a cifrei de afaceri de 43 de procente, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2013, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei. Compania a produs şi comercializat peste 1 milion de mp de învelitori metalice în primele 5 luni ale anului, informează documentul.

Creşterea afacerilor Bilka din această perioadă a fost susţinută, pe lângă investiţiile realizate la începutul anului, de trendul ascendent al pieţei de acoperişuri metalice şi de condiţiile meteo favorabile, mai susţine compania.

"Conform estimărilor noastre, în primele luni ale anului, piaţa a înregistrat o creştere de aproximativ 5 procente. Acest aspect s-a simţit într-un mod pozitiv şi în vânzările companiei. Diferenţa până la 43 de procente se datorează partenerilor noştri, pe de-o parte furnizorii de materie primă şi pe de altă parte distribuitorii şi montatorii, cu care am reuşit să punem la punct un sistem logistic performant de tip supply chain management", declară Horaţiu Ţepeş, proprietar Bilka Steel.

Compania a pus în funcţiune la sfârşitul lunii aprilie o nouă linie de producţie care creşte capacitatea de producţie pentru ţigla metalică Clasic cu 30%. Această investiţie face parte din programul investiţional demarat la începutul anului, care se ridică la aproximativ 5 milioane de euro şi se va finaliza în 2016.

"Până acum ne-am concentrat şi am reuşit să avem o capacitate mare de livrare, un sistem logistic rapid şi relaţii de colaborare cu distribuitorii la nivelul întregii ţări. Astfel, anul acesta vom pune la treabă tot acest sistem logistic", precizează Horaţiu Ţepeş.

Producţia din fabrica de la Braşov merge în proporţie de 95% pe piaţa internă, exporturile reprezentând doar 5%. "Anul acesta, principalele ţări către care vor ajunge produsele Bilka sunt ţările ex-sovietice sau Slovacia. Germania, Austria, Ungaria şi Bulgaria sunt alte pieţe unde am reuşit să intrăm încă de anul trecut şi pe care vom continua să livrăm şi în 2014. Odată cu creşterea capacităţii de producţie şi cu intensificarea vânzărilor în ţări precum Slovacia, avem mijloacele şi resursele necesare pentru a ne focusa mai mult pe exporturi", declară Horaţiu Ţepeş.

Bilka Steel a avut anul trecut afaceri de 104 milioane de lei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb