ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI BAT a plătit peste 7,8 miliarde de lei la bugetul de stat

G.U.
Companii / 21 octombrie 2021

BAT a plătit peste 7,8 miliarde de lei la bugetul de stat

BAT a contribuit la bugetul de stat cu 7,8 miliarde de lei în primele 9 luni ale anului 2021, o creştere de peste 900 milioane de lei (sau 13%) faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează compania într-un comunicat de presă. Taxele se ridică la aproape 80% din preţul unui pachet de ţigarete, ceea ce înseamnă că ţigaretele sunt unul din cele mai taxate produse din România.

BAT este cel mai mare contribuabil la bugetul statului şi cel mai mare jucător de pe piaţa tutunului din România cu o cotă de piaţă de peste 50%. În 2020, BAT a vărsat în vistieria statului circa 9,65 miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 6,5% din veniturile fiscale ale României şi a circa 1% din PIB. Acest lucru a fost posibil datorită unei scăderi record a comerţului ilicit, care a coborât pentru prima dată sub nivelul de 10%.

"Suntem dedicaţi obiectivului nostru de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow) prin reducerea impactului afacerii noastre asupra sănătăţii. Ne-am angajat să continuăm investiţiile în gama noastră de produse cu risc redus, cum este glo, şi să punem accentul pe priorităţile noastre de sustenabilitate. Dar pentru a putea continua investiţiile în România şi a asigura venituri sustenabile pentru bugetul de stat sunt esenţiale menţinerea sub control a nivelului contrabandei cu ţigări şi crearea unui cadrul fiscal predictibil", a declarat Frederico Monteiro, Directorul Ariei Europa Centrală şi de Sud din cadrul BAT.

Potrivit sursei citate, BAT are un impact puternic asupra pieţei muncii din România, atât direct, cât şi indirect, creând peste 3.000 de locuri de muncă şi generând alte 30.000 prin lanţul de distribuţie şi aprovizionare.

Fabrica BAT din Ploieşti este a doua cea mai mare din Europa a grupului după ce investiţiile totale ale companiei au depăşit pragul de 500 de milioane din 1996 până în prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb