ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI, Grupul MOL înregistrează creşteri de peste 10% ale vânzărilor de motorină şi benzină, în România

Mathias Klein
Companii / 5 noiembrie 2016

Grupul MOL înregistrează creşteri de peste 10% ale vânzărilor de motorină şi benzină, în România

Vânzările retail de motorină ale Grupului MOL în ţara noastră au crescut cu 15%, în primele nouă luni ale anului, până la o cantitate de 355 kilotone (kt), în timp ce volumul înregistrat pe benzină s-a majorat cu aproape 12%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată rezultatele financiare ale companiei, transmise, ieri, Bursei de Valori de la Budapesta, informează Agerpres.

În intervalul ianuarie - septembrie 2016, volumul vânzărilor retail de motorină ale Grupului în ţara noastră a crescut cu aproape 15%, în timp ce vânzările de benzină s-au majorat cu aproape 12%. Astfel, vânzările de motorină s-au situat la 355 kt, în perioada analizată, faţă de 310 kt, în acelaşi interval din 2015.

De asemenea, volumul vânzărilor de benzină a avansat de la 112 kt la 125 kt, în aceeaşi perioadă de referinţă.

Potrivit sursei citate, în al treilea trimestru al acestui an, volumul vânzărilor retail de motorină, în ţara noastră, a urcat cu circa 12%, de la 118 kt la 132 kt, în timp ce vânzările de benzină au crescut cu peste 9%, de la 43 kt la 47 kt.

La nivel internaţional, Grupul MOL a consemnat, în primele nouă luni ale anului, un rezultat operaţional (clean CCS EBITDA - profit înainte de dobânzi, deprecieri şi amortizări, excluzând elementele excepţionale şi fluctuaţiile de preţuri) de 1,68 miliarde de dolari americani. În acest context, compania şi-a îmbunătăţit estimarea privind profitabilitatea la nivelul întregului an 2016, majorând nivelul previzionat al rezultatului operaţional la circa 2,2 miliarde dolari.

Datele financiare arată că, în trimestrul III din acest an, Grupul a înregistrat un rezultat operaţional de 165 miliarde forinţi (590 milioane dolari americani).

Producţia de petrol şi gaze a fost de 107.000 barili echivalent petrol (bep) pe zi în trimestrul al treilea, în creştere cu 6%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a avansului producţiei de petrol.

Pe ansamblul primelor nouă luni, producţia medie a fost de 110.000 bep/zi, astfel că MOL este pe cale să atingă nivelul superior al intervalului ţintit privind producţia de hidrocarburi în acest an (105.000 - 110.000 bep/zi). Rezultatul EBITDA al segmentului Upstream (explorare şi producţie de hidrocarburi) a urcat cu 12%, aceasta fiind prima creştere consemnată după anul 2011.

Grupul MOL, companie internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta (Ungaria), are operaţiuni în peste 30 de ţări şi aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume. Compania controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. De asemenea, Grupul MOL are o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în zece ţări, din care peste 200 în România.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vand cam mult ungurii la noi. Nu stiu de ce, pentru ca populatia de etnie este doar 4%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb