ÎN PRIMUL AN DE ACTIVITATE Centrul Aspera a realizat mii de ore de terapie pentru copiii cu nevoi speciale

G.U.
Comunicate de presă / 27 ianuarie 2022

Centrul Aspera a realizat mii de ore de terapie pentru copiii cu nevoi speciale

Centrul ASPERA, un proiect unic în România care transformă vieţile familiilor copiilor cu nevoi speciale, aniversează, în luna ianuarie, un an de funcţionare în Bucureşti, dar şi rezultatele care constau în inovaţii în procesul terapeutic, precum şi în modul în care sprijină segmentul copiilor cu autism şi familiile acestora, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Primul an de activitate al Centrului ASPERA înseamnă peste 5.700 de ore de terapie, 150 de evaluări psihologice, logopedice şi senzorial-motrice, peste 300 de ore de însoţire la grădiniţă şi 100 de ore de consiliere parentală. De asemenea, centrul a organizat şi un grup terapeutic pentru părinţi cu o durată de 6 luni, în cadrul căruia participanţii au fost ajutaţi să accepte diagnosticul copilului lor, să găsească soluţii de readaptare a vieţilor lor şi să îşi reinventeze drumul pe care îl au de parcurs. Totodată, de la înfiinţare până în prezent, echipa multidisciplinară de la Centrul ASPERA a reuşit să ofere suport terapeutic personalizat pentru zeci de copii şi adolescenţi, pe care i-a ajutat să facă paşi considerabili în procesul de dezvoltare.

"Singura certitudine pe care o are autismul este că nu se poate trata. Putem, însă, contribui la dezvoltarea acestor copii, astfel încât să îşi atingă potenţialul lor maxim şi să devină adulţi cât mai independenţi, integraţi în societate. Am gândit şi construit Centrul ASPERA cu mare grijă şi dedicare, sub îndrumarea profesioniştilor din afara ţării, tocmai pentru a veni în sprijinul familiilor în care se află copii cu minţi aparte", spune Alina Munteanu, membru fondator şi Coordonatorul Centrului Aspera.

Potrivit sursei citate, centrul ASPERA a fost înfiinţat în urmă cu un an, devenind în scurt timp o a doua casă pentru copiii cu tulburări de neurodezvoltare şi cei apropiaţi lor. Un proiect inovativ, organizat şi dotat la nivel Gold Standard International, centrul găzduieşte, pe o suprafaţă de aproximativ 600 de mp, săli clasice de terapie şi spaţii conexe pentru recuperare şi învăţare, precum o salină, o cameră senzorială Snoezelen sau o curte exterioară.

"După mulţi ani de căutări şi încercări eşuate, în Bucureşti şi nu numai, am găsit, în sfârşit, la Centrul ASPERA, un loc minunat, în care terapeuţii îmbină empatia cu profesionalismul şi fac echipă nu doar cu copilul nostru, dar şi cu noi, familia, astfel încât copilul nostru să se dezvolte armonios, să devină din ce în ce mai independent şi să găsească motive de bucurie. M-am alăturat acestui proiect cu inima deschisă, pentru că am convingerea că doar împreună putem aduce o schimbare în mai bine şi putem contribui la progresul copiilor cu minţi speciale. Până la urmă, lumea acestor copii, chiar dacă poate părea de neînţeles, este construită tot de noi, adulţii", spune Lavinia Chican, mamă şi membru onorific în board-ul ASPERA.

Centrul ASPERA aduce în România şi o metodă de terapie răspândită pe plan internaţional în grădiniţe şi centre de terapie, dar aproape necunoscută la noi în ţară, abordarea Floortime. Este o abordare 360 de grade, care îşi concentrează atenţia nu doar asupra copilului, cum se practică în prezent în România, cât şi asupra familiei, care devine astfel partenerul copilului şi al terapeutului în procesul de dezvoltare, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb