ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI 2017: Vânzările totale ale TUI TravelCenter şi Eurolines au depăşit 53 milioane de euro

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 27 iulie 2017

România, Grecia şi Spania - cele mai apreciate destinaţii în 2017

Vânzările totale, respectiv cele de pachete turistice, servicii de transport rutier şi/sau aerian ale lanţului de agenţii TUI TravelCenter şi Eurolines au depăşit 53 milioane de euro în semestrul întâi al lui 2017, plus 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Vânzările produselor turistice ale agenţiei TUI TravelCenter a avut o creştere de 52% în primul semestru al anului 2017, comparative cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit agenţiei.

Dragoş Anastasiu, preşedinele Eurolines Group România, a declarat: "Creşterile TUI TravelCenter din primul semestru al anului 2017 depăşesc cu mult evoluţia pieţei şi ne confirmă faptul că turiştii români pun un accent deosebit pe siguranţă şi încredere atunci când achiziţonează servicii turistice. O parte semnificativă a vânzărilor se referă la charterele organizate de NOVA Travel, touroperatorul Grupului Eurolines, în parteneriat cu reprezentanţii TUI din Turcia, Spania şi Grecia".

NOVA Travel organizează în acest an curse charter marca TUI către insulele greceşti Creta, Rodos, Corfu, Santorini şi Zakynthos, către Turcia (Antalya) şi Spania (insulele Tenerife, Mallorca şi Gran Canaria). Sunt programate până la 23 de plecări pe săptămână din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara. NOVA Travel a încheiat recent o poliţă de asigurare în caz de insolvenţă/faliment în valoare de 150.000 dolari, triplând astfel benevol suma minimă prevăzută de lege.

În sezonul estival al lui 2017, bugetul mediu de vacanţă pentru destinaţiile interne a crescut uşor până la aproximativ 350 euro/persoană/sejur, iar acest lucru se datorează creşterii calităţii serviciilor la nivel naţional - au apărut investiţii noi, s-au diversificat serviciile turistice, potrivit datelor agenţiei. Destinaţiile interne cele mai căutate în 2017 sunt Litoralul, Delta Dunării, staţiunile balneoclimaterice şi cele montane.

Conform Tui TravelCenter, turiştii români sunt atenţi la recenziile despre hotelul/pensiunea care îi interesează şi ştiu exact ce servicii îşi doresc de la unitatea de cazare.

Bugetul alocat de turişti pentru vacanţele în destinaţii externe s-a menţinut, în acest an, la nivelul mediu de 550 euro /persoană/sejur. Cele mai căutate destinaţii externe de vacanţă estivală sunt, în 2017, Grecia, Spania şi Turcia, potrivit datelor agenţiei.

De asemenea, conform agenţiei, în acest sezon se remarcă un număr tot mai mare de români care aleg destinaţii exotice şi croaziere şi care alocă un buget mediu de 900-1.000 euro/pesoană /sejur.

Tui TravelCenter a constatat, totodată, tendinţa de a cumpăra vacanţe tot mai din timp, în acest an, a turiştilor români care demostrează că turiştii autohtoni mizează pe siguranţa şi încrederea oferite de un brand puternic. Astfel, multe dintre pachetele de vacanţe exotice şi schi pentru perioada Sărbătorilor de iarnă s-au rezervat deja.

Potrivit agenţiei, per ansamblu, cele mai apreciate destinaţii ale anului 2017 sunt România, Grecia şi Spania.

Creşteri semnificative ale cererilor s-au înregistrat, pe lângă destinaţiile populare din zona Mării Mediterane - Turcia, Grecia, Spania, şi pentru România inclusiv pentru litoral, şi pentru Bulgaria, transmite compania.

Destinaţii exotice -"long haul"- precum Republica Dominicană, Thailanda, Maldive, Mexic şi Bali au o priză din ce în ce mai mare la public şi înregistrează creşteri semnificative ale cererii, de peste 15%, conform agenţiei.

De asemenea, TUI TravelCenter transmite că se poate spune că există o revenire a destinaţiei Egipt, pentru care interesul a început să crească în ultimele luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb