ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2019, ÎN CIUDA SANCŢIUNILOR SUA Veniturile Huawei Technologies au crescut cu 23%

Ziarul BURSA #Companii #IT / 31 iulie 2019

Veniturile Huawei Technologies au crescut cu 23%

Huawei Technologies a anunţat, ieri, că în primul semestru din 2019, veniturile sale au crescut cu 23,2%, mai rapid decât avansul de 15% înregistrat în perioada similară din 2018, chiar dacă în mai, gigantul chinez de telecomunicaţii a fost pus pe lista firmelor considerate "riscante" de către Washington, transmit Reuters şi Xinhua, potrivit Agerpres.

Huawei este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume şi al doilea producător de smartphone-uri la nivel global.

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, pre-şedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat "oaie neagră" de către Washington.

După ce, în mai, gigantul chinez de telecomunicaţii a fost pus pe lis-ta firmelor considerate "riscante" de către Washington, furnizorii din SUA nu mai pot vinde nimic către Huawei fără o aprobare specială.

Huawei, care nu este listat la bursă, a înregistrat în primul semestru din 2019 venituri de 401,3 miliarde de yuani (58,28 miliarde de dolari), de la 325,7 miliarde de yuani în urmă cu un an, în timp ce livrările de smartphone-uri au urcat cu 24%, la 118 milioane de unităţi.

Analiştii apreciază că vânzările solide de telefoane mobile inteligente pe piaţa din China şi noile contracte pentru reţelele 5G au compensat impactul sancţiunilor SUA.

Recent, preşedintele Huawei Technologies, Guo Ping, a estimat că veniturile gigantului chinez ar urma să înregistreze anul acesta un avans de 21%, la 108,5 miliarde de dolari.

Compania a obţinut 26 de contracte pentru echipamentele de telecomunicaţii destinate tehnologiei 5G, iar livrările de telefoane mobile inteligente în acest an, ar urma să depăşească 200 de milioane de unităţi, un nivel record, a declarat Guo.

SUA şi China reiau astăzi negocierile comerciale, iar discuţiile din ultimele săptămâni dintre negociatori s-au concentrat în mare parte pe problema eliberării de licenţe pentru companiile care fac afaceri cu gigantul chinez Huawei.

În plus, la ultimele negocieri comerciale, preşedintele Donald Trump a oferit, printre altele, o relaxare a restricţiilor asupra companiei Huawei, precizând că Departamentul de Comerţ al SUA va studia dacă va scoate Huawei de pe lista firmelor interzise să cumpere componente şi tehnologie de la americani fără aprobarea guvernului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb