ÎN PRIMUL SEMESTRU  Globalworth a avut profit în creştere cu 266%, până la 31,5 milioane euro

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 13 august 2015

Globalworth a avut profit în creştere cu 266%, până la 31,5 milioane euro

Globalworth Real Estate Investments a înregistrat un profit EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) de 31,5 milioane de euro, la sfârşitul primului semestru, în creştere cu 266% faţă de primele şase luni de anul trecut, potrivit raportului financiar al companiei, societate fondată de investitorul grec Ioannis Papalekas.

În plus, venitul operaţional net a fost de 11,8 milioane de euro, în primul semestru, faţă de 3,9 milioane euro înregistrate la sfârşitul primelor şase luni din 2014. Potrivit sursei citate, valoarea portofoliului companiei era de 808,8 milioane de euro la data de 31 martie 2015, în creştere cu 12,7% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut.

Ioannis Papalekas a declarat recent că Globalworth a reuşit să-şi mărească de cinci ori valoarea portofoliului său, în 2014 faţă de 2013. Şeful companiei a precizat că 2014 a însemnat o accelerare a programului său de investiţii, Globalworth alocând un capital de 477 de milioane de euro pentru 13 proiecte, între care achiziţii noi de proprietăţi, dezvoltarea şi renovarea unor proiecte. "Am reuşit să adăugăm opt noi proprietăţi comerciale şi un complex rezidenţial în portofoliul nostru. În prezent deţinem în proporţie de 100% activele pe care le administrăm. Pentru continuarea creşterii companiei, avem în vedere să maximizăm returnarea dividendelor către acţionarii noştri şi, în acelaşi timp, să îndeplinim cererile chiriaşilor noştri", a mai spus Ioannis Papalekas.

Veniturile totale generate de activele Globalworth au totalizat 22,2 milioane de euro în 2014, faţă de 8,1 milioane euro în 2013, potrivit reprezentanţilor companiei,

Portofoliul Globalworth cuprinde, în principal, o serie de clădiri de birouri în Bucureşti şi un parc industrial în Timişoara, ambele pieţe continuând să performeze în 2014, având randamente investiţionale de 7,75% pentru piaţa de birouri şi 9,75% pentru piaţa logistică. Potrivit sursei citate, compania a reuşit să închirieze anul trecut mai mult de 112.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale către diferite companii, ajungând la un grad de ocupare de peste 270.000 mp. Cea mai mare parte a portofoliului Globalworth se regăseşte în zona centrală de business (CBD) din Bucureşti, unde activele companiei beneficiază de infrastructură de acces, proximitatea faţă de aeroport, parcuri şi lacuri, precum şi un nou centru comercial. Grupul mai deţine şi parcul logistic Timişoara Airport Park (TAP), oraş ce a devenit unul dintre huburile industriale principale ale ţării, datorită proximităţii de graniţa de vest.

În prezent, compania are în construcţie două proiecte, respectiv Bucharest One şi faza 1 din Globalworth Campus, ce urmează să fie finalizate în ultimul trimestru din 2015, respectiv primele trei luni de anul viitor. Cele două investiţii vor livra circa 107.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în partea de nord-est a Bucureştiului, care atrage un număr semnificativ de chiriaşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb