ÎN PRIMUL SEMESTRU, Produsele de IT şi telecom au contribuit la creşterea vânzărilor Flanco cu 12%

F.A.
Companii / 20 august 2013

Flanco a înregistrat vânzări în creştere cu 12% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, principalele motoare de creştere provenind din zona produselor IT, telecom şi electrocasnice mici, se arată într-un comunicat al retailerului.

Piaţa totală de electronice, electrocasnice, IT şi echipamente de telecomunicaţii a crescut cu 5% pe primul semestru, la nivel valoric exprimat în lei, avansul cel mai puternic (de peste 10%) fiind înregistrat de categoriile IT şi telecom.

Flanco a înregistrat schimbări de preferinţe şi comportament de cumpărare în interiorul categoriei IT. "În portofoliul de produse IT comercializate de companie notebook-urile continuă să domine, dar cu o cotă în scădere, de la 71% în primul semestru al lui 2012, la 64% anul acesta, în favoarea altor categorii. Cota notebook-urilor este preluată de segmentul tabletelor, care creşte continuu, de la 10% - cât înregistra anul trecut - la 23% la jumătatea acestui an. Vânzările de accesorii pentru tablete cresc şi ele, în timp ce echipamentele IT de birou - PC-uri şi display-uri - continuă să scadă, ajungând la o cotă de numai 8,5% din totalul vânzărilor de produse IT ale Flanco", se mai arată în comunicat.

Avansul echipamentelor de telecomunicaţii, de peste 40% la nivel de piaţă ‚liberă', a fost determinat de creşterea constantă şi substanţială pe segmentul smartphones. Pentru Flanco, acest segment a fost unul nou introdus în portofoliu, în septembrie 2012, fapt care nu permite încă un calcul procentual raportat la o bază semnificativă, dar creşterea netă pe care a generat-o la nivelul întregii categorii a fost considerabilă, precizează retailerul.

"Alegerea de a ne concentra pe segmentele de produse - IT si telecomunicatii - aflate intr-o continua expansiune a venit in mod firesc, gratie unui model de business agil si mereu orientat catre consumatori, catre nevoile si asteptarile lor," explica Violeta Luca.

Potrivit sursei citate, Flanco a depăşit ritmul de creştere al pieţei şi în categoria electrocasnicelor mici. Datele la nivel de piaţă indică o creştere a vânzărilor la aceste produse, de peste 5% pe primele şase luni ale anului, în timp ce rezultatele Flanco reflectă un salt de 14%.

Electrocasnicele mari au înregistrat o creştere marginală, de aproximativ 1%, compania menţinând în vânzări acelaşi ritm ca piaţa. Segmentul de electronice înregistrează un uşor declin, de aproximativ 4%, pe fondul în care cererea pentru televizoarele plate stagnează, iar cea pentru aparatura foto şi cea audio scade cu peste 10%, menţionează Flanco.

"Relansarea electrocasnicelor mari şi a electronicelor este legată de deblocarea creditării - dată fiind valoarea unitară mai mare a produselor - şi de revenirea încrederii populaţiei în investiţiile în bunuri de folosinţă îndelungată. Deblocarea segmentului imobiliar are şi ea un rol esenţial, pentru că utilarea cu electrocasnice şi electronice este asociată cu schimbarea sau renovarea locuinţei," explică Violeta Luca.

Flanco a continuat programul de modernizare a spaţiilor de vanzare, investind de la începutul anului aproximativ 450.000 euro în reamenajarea a zece magazine. Retailerul va deschide, până la finalul anului, încă două magazine de referinţă, în centre comerciale din Bucureşti şi Ploieşti. Astfel, numărul magazinelor din reţea ajunge la 80.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb