ÎN PRIMUL SEMESTRU Symmetrica raportează un avans cu 20% al business-ului, în ciuda contextului de piaţă incert

G.D.
Companii / 21 iulie 2022

Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica

Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica

Symmetrica a raportat în primul semestru al acestui an un avans cu 20% al business-ului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în ciuda contextului economic şi geopolitic impredictibil, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Începutul acestui an a fost unul îngrijorător şi mai ales impredictibil, pe fondul creşterilor semnificative de preţuri ale materiilor prime şi energiei raportate încă din 2021. În cazul materiilor prime, în primele şase luni din acest an ne-am confruntat cu majorări de până la 30% pentru agregatele minerale şi cca. 30% pentru ciment. De asemenea, în ceea ce priveşte tarifele la electricitate, acestea s-au majorat cu cca. 250% vs. primele şase luni din 2021. Acest context ne-a ridicat provocări, însă gama largă de produse, investiţiile parmenente în retehnologizare şi în extindere au avut un impact pozitiv în business. În plus, am fost nevoiţi să ne repliem şi să aliniem preţurile produselor noastre aplicând o majorare care să acopere cel puţin parţial creşterile tarifelor pentru utilităţi şi materii prime", a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmaţiilor sale, contextual geopolitic generat de conflictul din Ucraina a adus cu sine efecte la nivel macro acutizate de inflaţia în creştere, efecte care se vor răsfrânge automat în multe sectoare şi industrii, printre care şi cel al construcţiilor - vulnerabile la evoluţia preţului energiei şi a necesarului de materii prime.

"Anul 2022 va rămâne sub efectul reacţiilor în lanţ provocate de creşterile preţurilor energiei şi materiilor prime, pe de o parte, şi de inflaţie şi contextul politic din regiune. Cu toate acestea estimăm că business-ul Symmetrica va raporta, în acest an, un avans cu 20% al cifrei de afaceri", a mai spus Sebastian Bobu.

Astfel, compania îşi va continuă trendul de creştere după ce, anul trecut, a atins o valoare a cifrei de afaceri de 182 milioane de lei (37 milioane de euro), în creştere cu 11% comparativ cu 2020 când s-a situat la 162 milioane de lei (33,5 milioane de euro), subliniază sursa citată.

Unul dintre principalele atuuri ale companiei pe piaţa locală de profil este reprezentat de prezenţa geografică extinsă, cu opt fabrici distribuite geografic în toate regiunile ţării. De asemenea, Symmetrica investeşte constant nu doar în extinderea cu noi unităţi de fabricaţie, ci şi în retehnologizarea celor existente pentru a creşte gradul de productivitate şi calitate.

Doar în primele luni din acest an, Symmetrica a investit 11,5 milioane de euro în inaugurarea fabricii din Solca (Suceava) şi în retehnologizarea celei din Vereşti (Suceava). De asemenea, în această vară, compania va pune în funcţiune cea de-a noua unitate de producţie din portofoliu, la Ovidiu, Constanţa.

"În total, până la finalul acestui an, estimăm că vom aloca un buget important de investiţii şi vom creşte capacitatea de producţie cu cca. 30%, de la 5 milioane de metri în 2021, la 6,5 milioane de metri", a subliniat Sebastian Bobu.

În ceea ce priveşte piaţa de profil, reprezentantul companiei estimează că, din punct de vedere al volumelor, aceasta va stagna, plasându-se la nivelul anului trecut, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb