ÎN PRIMUL TRIMESTRU, Comenzile rulate de prima platformă de e-fulfillment din România s-au dublat

Diana Popescu
Companii / 28 aprilie 2016

Frisbo, primul furnizor de servicii complete de e-fulfillment din România, a rulat, în primul trimestru al acestui an, de două ori mai multe comenzi faţă de cele înregistrate în primele trei luni din 2015, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Evoluţia a fost obţinută pe fondul creşterii vânzărilor companiilor existente în portofoliu, dar şi prin atragerea de noi clienţi.

Având în vedere rezultatele înregistrate în primul trimestru al anului, Frisbo estimează să realizeze, până la finalul anului, un rulaj de comenzi pentru magazinele deservite în valoare de 3 milioane de euro, cu 50% mai mare faţă de nivelul raportat anul anterior.

În prezent, portofoliul companiei depăşeşte 45 de clienţi, dintre care trei au apelat la serviciile Frisbo de la începutul acestui an.

Din totalul comenzilor gestionate în primul trimestru, mai bine de jumătate au venit din Bucureşti, urmate de cele din oraşele mari, precum Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi sau Constanţa.

"Chiar dacă anul a început cu discounturi de stoc, pentru anumiţi clienţi, după ce am trecut prin a doua experienţă Black Friday, deja vârfurile de vânzări nu reprezintă o problemă în procesarea de comenzi la Frisbo. Având în vedere paleta largă de produse din portofoliul clienţilor noştri, produsele targetate pentru Valentine's Day şi 8 Martie nu au reprezentat un procent foarte mare din totalul livrărilor", declară Bogdan Colceriu, CEO-ul Frisbo.

Potrivit acestuia, la nivelul companiei s-a resimţit cel mai mult creşterea rulajului de Valentine's Day şi 8 Martie prin prisma Cosmetic Plant, client care a şi lansat în acest an o gamă aniversară, care a avut un real succes în perioada 1-8 martie şi a generat un volum semnificativ de livrări în perioada analizată.

Cele mai solicitate servicii Frisbo rămân, în prezent, depozitarea şi Pick&Pack-ul, zona de call center fiind accesată doar de clienţii cu procese de vânzare mai exigente sau care nu au întotdeauna marfa în stoc.

Piaţa locală de e-fulfillment a ajuns, în 2015, la 10 milioane de euro, iar în acest an valoarea se va dubla, potrivit estimărilor CEO-ului Frisbo. Evoluţia va fi susţinută de creşterea numărului antreprenorilor care aleg externalizarea proceselor operaţionale şi logistice prin e-fulfillment, pentru a-şi reduce costurile cu până la 50%.

Cheltuielile totale ale unui magazin pentru externalizarea în regim de e-fulfillment se ridică, lunar, la câteva sute de euro, dacă se procesează zeci de comenzi pe zi. Serviciile nu depăşesc 1.000 de euro pe lună nici atunci când numărul comenzilor se ridică la câteva sute pe zi, potrivit lui Bogdan Colceriu.

Frisbo oferă servicii complete de e-fulfillment, de la depozitare, pick&pack, facturare, emitere AVB, livrare, şi până la call center dedicat sau chiar gestionare website.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb