ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2010, Lucrările Strabag în România au scăzut aproape la jumătate

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 1 iunie 2010

Lucrările Strabag în România au scăzut aproape la jumătate

Compania Strabag a realizat lucrări, la noi în ţară, în valoare de 17,24 milioane de euro, în primul trimestru, în scădere cu aproape 47% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului societăţii, citat de Mediafax. Portofoliul de comenzi al grupului aus-triac de construcţii de pe piaţa româ-nească s-a diminuat cu 15%, la 203,5 milioane de euro.

Pe segmentul construcţii de clă-diri şi inginerie civilă, valoarea lucrărilor din ţara noastră a scăzut, în intervalul ianuarie-martie, cu 58,3%, la 11,12 milioane euro, portofoliul de comenzi reducându-se cu 41,5%, la 56 milioane euro.

În schimb, lucrările pentru infrastructura de transport au crescut cu 35,4%, la 3,86 milioane euro, însă portofoliul de comenzi s-a diminuat cu 10,3%, la 99,31 milioane euro.

Numărul de angajaţi pe care compania îi are în ţara noastră s-a redus, în primele trei luni, cu 28,5%, la 1.233 de persoane, faţă de 1.724 salariaţi în intervalul ianuarie-martie 2009.

La nivel de grup, valoarea lucrărilor efectuate de Strabag în primul trimes-tru s-a cifrat la 1,837 miliarde de euro, cu 16% mai redusă decât în primele trei luni ale anului trecut. Di-ferenţa reflectă condiţiile meteo din timpul iernii nefavorabile construcţiilor.

Portofoliul de comenzi, însă, a avansat cu 21,7%, la nivelul record de 15,6 miliarde de euro, datorită unor proiecte de infrastructură câştigate anul trecut în Polonia.

La nivel internaţional, Strabag a avut, în primele trei luni, pierderi nete de 128 milioane euro, faţă de un rezultat negativ de circa 142 milioane euro, în perioada similară a anului trecut. Veniturile grupului au coborât cu 14%, la aproape 1,8 miliarde de euro. Pe de altă parte, inves-tiţiile în active fixe au crescut cu 75%, la 103 milioane de euro. Personalul s-a diminuat cu 7%, la aproape 68.320 persoane.

"Strabag a răspuns situaţiei economice prin programe de reducere a forţei de lucru în mai multe state, printre care Cehia, Ungaria şi ţări din Balcani. Acestea, împreună cu producţia scăzută din iarnă, au avut ca efect diminuarea cu 7% a personalului. Doar în Polonia numărul angajaţilor a crescut considerabil, la peste 700 de persoane".

Pe segmentul transport, personalul a fost redus cu 2%, în condiţiile în care numărul ridicat de angajaţi din Germania nu a putut compensa declinurile semnificative din Ro-mâ-nia, Serbia şi Ungaria.

Strabag este prezent pe piaţa româ-nească din 1991, unde controlează mai multe firme, printre care Strabag România, ARL Cluj, Carb Braşov şi Drumco Timişoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb