Ponderea alimentelor ecologice în România nu depăşeşte, în medie, 2% din totalul comercializat, a declarat, azi , pentru AGERPRES, Adrian Mihalache, secretar general al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).
"Alimentele ecologice pe care le găsim în magazinele din România au o pondere de maxim 2% din totalul comercializat. Cu toate acestea, numărul cumpărătorilor potenţiali este mai mare decât cel al celor efectivi, deşi preţurile alimentelor ecologice sunt, în medie, cu 30% mai mari decât în cazul celor convenţionale", a apreciat Mihalache.
Acesta a făcut referire şi la gama de produse de larg consum inscripţionate "bio" existente pe rafturile supermarketurilor româneşti. "În prezent, pe rafturile comercianţilor gama produselor ecologice este destul de restrânsă şi cuprinde sortimente, precum zahăr, făină, lactate, brânzeturi sau miere. În ciuda acestei situaţii, an de an cifra de afaceri a comerţului cu astfel de produse a crescut" , a explicat reprezentantul AMRCR.
Totodată, Mihalache a remarcat faptul că, dacă în urmă cu 4 ani mulţi comercianţi se întrebau ce sunt aceste produse ecologice, "astăzi asistăm la o răsturnare de situaţie, tot aceiaşi nehotărâţi dorind să-şi extindă rafturile din supermarketuri cu marfă eco".