ÎN TIMPUL VIZITEI DE LA GALAŢI Principele Nicolae al României, interesat de proiectele cu impact ecologic

Ana Felea
Ziarul BURSA #Companii / 7 martie 2013

Principele Nicolae al României, interesat de proiectele cu impact ecologic

Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României a vizitat, marţi, municipiul Galaţi unde, după o întâlnire de informare pe care a avut-o cu autorităţile oraşului, a făcut o vizită fulger la cele mai importante unităţi economice, respectiv ArcelorMittal Galaţi şi Şantierul Naval.

Principele Nicolae, întâmpinat de primarul Marius Stan

La sosirea în Galaţi, Principele Nicolae a fost întâmpinat de primarul Marius Stan, care a salutat prezenţa în municipiu a Alteţei Sale Regale şi a prezentat perspectivele dezvoltării urbane a Galaţiului, în contextul derulării proiectelor de îmbunătăţire a infrastructurii şi de revenire cât mai rapidă la o dinamica sporită a vieţii economice, sociale şi culturale a oraşului. "La rândul sau, Principele Nicolae s-a interesat de proiectele de dezvoltare a Galaţiului, mai ales de cele cu impact ecologic pozitiv, din zona turismului şi a agriculturii. De asemenea, după prezentarea situaţiei agricole şi sociale a judeţului, Alteţa Sa a întrebat despre potenţialul dezvoltării mediului rural", a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Vizita a continuat la combinat şi şantierul naval

Un alt punct pe ordinea de zi au fost vizitele făcute la cei doi piloni ai industriei gălăţene, respectiv ArcelorMittal Galaţi şi Şantierul Naval "Damen". "A fost o vizită de informare, Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României vizitând cea mai importantă investiţie a noastră din ultimul timp, respectiv Furnalul 5, acolo unde compania a investit circa 85 de milioane de euro, la sfârşitul anului 2011. Este singurul furnal care funcţionează în prezent, deoarece acesta poate produce circa 1,8 -2 milioane de tone de oţel pe an, iar producţia noastră şi în 2013 va fi cu siguranţă sub acest nivel", a explicat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al combinatului.

În ceea ce priveşte vizita la "Damen" Galaţi, reprezentanţii şantierului naval ne-au spus că Principele Nicolae nu a avut un obiectiv precis motiv pentru care după întâlnirea cu conducerea olandeză a companiei a făcut un tur prin halele de producţie unde a putut vedea cea mai mare navă construită în ultimii zece ani la Galaţi. Din păcate, Principele Nicolae nu s-a putut întâlni şi cu navaliştii gălăţeni, Alteţa Sa ajungând după sfârşitul programului de lucru.

La finalul vizitei care s-a încheiat seara târziu, Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României Nicolae s-a arătat deschis propunerilor primarului Marius Stan de a contribui, alături de ceilalţi membri ai Casei Regale a României, la promovarea imaginii României şi a proiectelor de dezvoltare a Galaţiului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb