ÎN TOATE PUNCTELE DE FRONTIERĂ ALE ŢĂRII NOASTRE: British American Tobacco lansează o campanie împotriva contrabandei cu ţigări

T.E.
Companii / 9 august 2019

British American Tobacco lansează o campanie împotriva contrabandei cu ţigări

British American Tobacco lansează, în toate punctele de frontieră ale ţării noastre, o campanie naţională împotriva contrabandei cu ţigări ce-şi propune să informeze publicul larg asupra cantităţilor cu care poţi călători atunci când traversezi frontiera şi a consecinţelor încălcării legii. Campania, parte a programului "Stop Contrabanda" dezvoltat de British American Tobacco, se desfăşoară în parteneriat cu Poliţia de Frontieră Română, ANAF şi Direcţia Generală a Vămilor, potrivit unui comunicat al companiei.

Conform sursei citate, nu toţi cei care vin cu ţigări în ţară cunosc prevederile legale referitoare la cantitatea maximă de ţigarete admisă la trecerea frontierei. Mai mult, ţigaretele achiziţionate din pieţe din afara UE pot fi de 3-4 ori mai ieftine decât cele din România, motiv pentru care acestea sunt adesea vândute prietenilor sau distribuite în magazine şi pe reţelele de socializare, pentru vânzare. Scopul acestei campanii este să informeze publicul larg asupra consecinţelor grave ale traficului ilicit cu produse din tutun, atât la nivel individual, prin aspre sancţiuni legislative, cât şi la nivel social şi economic, prin întreţinerea unor surse de venit pentru reţele de crimă organizată.

"În fiecare an, prin punctele de trecere a frontierei României trec peste 60 de milioane de persoane. Parte dintre ele nu ştiu, de exemplu, că în ţările din cadrul Uniunii Europene poţi transporta maximum 40 de pachete de ţigări, iar în ţările din afara Uniunii, maximum 10 pachete sau că la intrarea în ţară poţi avea asupra ta 40 de pachete de ţigări dacă intri din spaţiul comunitar sau 2 pachete dacă intri din spaţiul extracomunitar. Prin campania demarată astăzi, continuăm programul început în 2017 şi aducem la cunoştinţa publicului larg informaţiile necesare asupra prevederilor legale privind cantitatea permisă de produse din tutun în timpul călătoriilor. Platforma Stop Contrabanda este o sursă permanentă de informare a consumatorilor cu privire la consecinţele contrabandei, dar şi despre rezultatele autorităţilor în combaterea acestui fenomen", a declarat Ileana Dumitru, Director of Legal & External Affairs în cadrul British American Tobacco, citată în comunicat.

Eforturile susţinute ale autorităţilor au condus la o reducere a consumului de produse ilegale din tutun, pentru care nu se plăteşte nicio taxă, de la 16,3% în primele şase luni ale anului trecut, la 15,8% în prima jumătate a lui 2019.

"Combaterea contrabandei cu ţigarete continuă să reprezinte una dintre principale priorităţi ale Poliţiei de Frontieră, zilnic fiind desfăşurate acţiuni specifice pentru identificarea şi reţinerea persoanelor care desfăşoară activităţi ilicite în această sferă. Numai în primele şase luni ale acestui an, poliţiştii de frontieră au descoperit şi confiscat, independent sau în colaborare cu alte instituţii ale statului, aproximativ 2,4 milioane de pachete cu ţigări provenite din contrabandă, în valoare de peste 24 milioane lei. Echipamente aflate in dotare şi specialişti din cadrul structurilor Poliţiei de Frontieră sunt angrenaţi în combaterea acestui fenomen, care este unul complex, cu ramificaţii la nivelul întregii ţări", a declarat şeful Poliţiei de Frontieră, chestor general de poliţie Ioan Buda, relatează sursa precizată.

În contextul reducerii consumului de ţigări de contrabandă, companiile de tutun au virat mai mulţi bani la bugetul de stat, în cazul British American Tobacco creşterea fiind de peste 90 de milioane de euro pentru prima jumătate a anului 2019.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O campanie antifumat...ceva ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb