În trimestrul al doilea, Grupul OMV a înregistrat o creştere a producţiei de 1% faţă de trimestrul precedent, în ciuda închiderii producţiei din Yemen de la începutul lunii aprilie şi a faptului că producţia din Lybia a rămas închisă din motive de securitate, arată un comunicat cu rezultatele preliminare ale companiei.
Producţia de hidrocarburi a crescut, de la 303.000 barili de ţiţei echivalent/zi în primul trimestru, la 307.000 barili de ţiţei echivalent/zi.
Creşterea producţiei este datorată de volume mai mari produse în Norvegia ca rezultat a exploatării extinse a câmpului petrolifer Gudrun. În primul trimestru, acest câmp a suferit probleme tehnice, potrivit OMV. Producţia crescută din Noua Zeelandă arată randamentul sondelor suplimentare aduse pe câmpul Maari.
Creşterea vânzărilor de 9% faţă de trimestrul anterior este datorată şi de rezultatele din Norvegia, Tunisia şi Noua Zeelandă.
Costurile de explorare au crescut la aproape 110 milioane euro, în principal datorită închiderilor de sonde din România, Norvegia şi Austria. Preţurile mai mari ale ţiţeiului şi dezvoltarea favorabilă a ratei de schimb euro/dolar a avut un efect pozitiv asupra performanţei trimestriale.
Indicatorul OMV de rafinare a crescut uşor faţă de primul trimestru, în principal ca rezultat al extracţiei îmbunătăţite de benzină însă extracţia de diesel a scăzut iar preţurile mai mari la ţiţei light au avut un impact negativ asupra costului consumului propriu de ţiţei.
Rata utilizării rafinăriilor a rămas la un nivel "puternic" în trimestrul al doilea, asemănător cu primul trimestru.
Comparativ cu primul trimestru, performanţa afacerilor logistice cu gaz natural s-a deteriorat. Vânzările de gaze a urmat o tendinţă aşteptată a declinului sezonier.