ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA Arctic Stream a înregistrat o creştere cu 150% a veniturilor

V.G.
Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2022

Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream

Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream

Profitul net al companiei pe primele nouă luni ale acestui an a fost de 4,28 milioane de lei, faţă de 1,82 milioane de lei, în acelaşi interval al anului trecut.

Arctic Stream a realizat, la sfârşitul celui de-al treilea trimestru din 2022, un profit net de 4,28 milioane de lei (0,87 milioane de euro), în creştere cu 135% faţă de profitul realizat la finele primelor nouă luni de anului trecut, informează un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, veniturile companiei au fost de 53,95 milioane de lei (11,02 milioane de euro), la finele T3 2022, reprezentând o creştere de 150% faţă de cele 21,54 milioane de euro (4,40 milioane de euro), realizate la încheierea aceluiaşi trimestru din anul anterior.

Ţinând seama de bugetul de venituri şi cheltuieli (BVC), anunţat de conducerea companiei la începutul acestui an şi aprobat de acţionari în aprilie, Arctic Stream şi-a depăşit previziunea privind cifra de afaceri (situată la 46,65 milioane de lei) cu 7,28 milioane de lei, respectiv cu 15,6%, încă din primele trei trimestre ale acestui an.

În privinţa profitului, suma realizată la finele T3 2022 reprezintă 84,88% din estimarea din BVC (5,05 milioane de lei). În ultimul trimestru al acestui an, compania ramâne optimistă în ceea ce priveşte depăşirea estimării de profit pentru 2022.

În primele 10 luni ale anului 2022, Arctic Stream a crescut considerabil volumul de vânzări semnând peste 100 de contracte, majoritatea cu termen de implementare programat a se încheia anul acesta, precum şi altele cu o durată mai îndelungată, de 1-2 ani.

Luna trecută, Arctic Stream a anunţat semnarea a două contracte semnificative cu clienţi din sectorul public. Unul este în valoare de 11,40 milioane de lei, fiind semnat în asociere cu alt agent economic, iar celălalt se ridică la valoarea de 5,19 milioane de lei, reprezentând un contract subsecvent contractului-cadru, cu o valoare maximă estimată la 34,9 milioane de euro, anunţat la începutul lunii iulie.

"De-a lungul primelor nouă luni ale anului 2022 am văzut la orizont premise economice mai puţin optimiste, precum accelerarea inflaţiei, declanşarea unui război în vecinătatea României, creşterea preţurilor la energie şi un nou val de întârzieri în lanţurile logistice. Toate acestea au influenţat, în mai mică sau mai are măsură, activitatea Arctic Stream, aducând presiuni suplimentare asupra echipei, care a găsit soluţii de rezolvare a dificultăţilor apărute, mai ales cu privire la respectarea termenilor de livrare din contracte. Le mulţumesc colegilor pentru munca depusă, care ne-a permis nu doar finalizarea cu succes a tuturor contractelor, ci şi semnarea unora noi. Am încredere că, indiferent de ce turbulenţe economice ne aşteaptă, business-ul nostru îşi va menţine creşterea şi în anii următori, pentru că direcţia pieţei în care activăm este ascendentă. Mediul privat, alături de instituţiile publice centrale şi locale, universităţile şi alţi actori economici şi sociali derulează deja, ori sunt pe cale să deruleze, proiecte de transformare digitală. Or, pentru succesul acestora, au nevoie de infrastructuri de date şi securitate IT complexe şi sigure, iar experienţa noastră pe piaţa integratorilor de soluţii IT a devenit tot mai relevantă şi se îmbogăţeste permanent", a declarat Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream.

În trimestrul al treilea din 2022, în urma desfăşurării unui proiect cu Banca Europeană pentru Reconstructie şi Dezvoltare(BERD), Arctic Stream a trecut printr-un proces de rebranding, derulat împreună cu agenţia Inoveo. Ca urmare a proiectului, emitentul pe BVB cu stock ticker-ul AST are o nouă identitate vizuală a brandului şi un nou slogan - "Going the Extra Mile" - care reflectă disponibilitatea companiei de a construi relaţii strategice, de încredere şi durabile, cu partenerii de tehnologie şi clienţii săi, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Parca vad ca inchide cu 6-7 milioane profit anul 2022.

    1. ce face?cat BNET in modul?n-are voie ca e concurent direct si are capitalizarea jumatate.pai nu stie bursa la noi sa dea valoarea corecta?cu atatia specialisti de soi

      Nu-i asa? Ciudat cati vand pe pierdere la 19 si 20.

    Firma growth pe real care nu e considerata asa de catre universul pietei de capital de la noi.

    Transparenta reala,comunicarea onesta nu fac casa buna cu BVB si media bursiera,canale alternative,underground(FB,for umuri,canale,brokeri,analisti) . 

    Daca nu au dat comunicate ca ei o sa rastoarne pamantul,o sa faca firme pe toate planetele,daca nu cumpara toate ciurucurile nu sunt bine vazuti,nu au parte de premium la cotatie. 

    Uite ca in ritmul lor astia dau incredere ca vor avea o evaluare corecta prin imbunatatirea continua a rezultatelor. 

    Ei tot comunica la BVb contracte peste contracte de zeci de milioane certe.ca sa nu mai spunem de ala de 35 milioane Euro pe 2,5 ani de azi inainte din care macar 25 daca mai fac sunt 125 milioane lei adica doar de aici isi pastreaza cifra de afaceri nivel 2021 sau 9 luni 2022! 

    Nu mai adunam restul contractelor comunicate,alte contracte cu valori care nu impun comunicarea,digitalizare,PNRR. Doar ce au comunicat pana azi. 

    Au si prostul obicei sa imparta cu actionarii,iar punct slab in SWOT marca BVB. 

    Foarte probabil o sa-si creasca si marja dupa ce s=a potolit dolarul din galop si se normalizeaza piata semiconductorilor.De la 8% o sa se duca probabil spre 10-12%.La un 70-80 M minim va insemna ceva.

    Anul asta si la relanti mai fac un 10-15 m venituri,poate 1,5-2 adauga la profit fata de T3.Asta in conditii foarte dure de presiune pe marje care asa cum spun ei se tempereaza. 

    E vreo diferenta intre asta si APP de pilda!?!?!Antreprenorul e spre faliment cu firmele de imobiliare si listeaza firma pe care o are mai curata raising equity.Apoi trimite toti banii la alea de imobiliare si la APP adio marile dezvoltari promise,profit nexam.Raman creante ba mai cresc si datoriile.

    Oh wa it!Parca la una dintre ele e altfel. 

    Imi pare rău de AST ca nu sunt pe NYSE, ar fi fost demult în top growth...cum am mai spus e UNICA companie pe AeRO care și tace și face, vor mai bălti la 20 lei pana când profitul va trece de 10 milioane...undeva fix peste un an, după care va decola acolo unde ii este locul: BVB !

    1. cam mult 10

      doar proiect pe PNRR sau fonduri pentru proiect propriu ca la SAFE dar ar fi numai temporara cresterea de profit ca se implementeaza proiectul si iau grantul 

      7-8 minunat ar fi pentru 2023 cand probabil isi vor reveni si evaluarile pe astea de tehnologie 

      AST e singura care nu a scris'ne mentinem bugetul' la semestru ca s-o dea de gard in final 

      in februarie martie cand se raporteaza asa se va intampla cu aproape toate pe AERo,multe inca de la trimestrul 3.Ei chiar revizuiesc in sus bugetul pe masura ce iau contracte

      Lasa sa mai stea un pic pe la 20, vreau sa mai iau, sa ajung macar la 1000 de actiuni.

      La anul cand vin Hidroelectrica, Salrom si poate un port sau un aeroport nu o sa mai fie timp. 

      Este "UNICA companie pe AeRO care și tace și face"?

      Vezi ca mai sunt doua, si amandoua zambesc subtil... 

      Care adica?AROBS si SMTL?

      AROBS nu e growth

    asta i actiune de inclus in orice portofoliu care are si componenta de risc mediu,moderat deoarece

    1)a dovedit 1000/100 ca i pasa de actionari si ca i vede parteneri 

    2)nu abureste investitorii 

    3)nu promite avioane 

    4)isi vede lungul nasului 

    5)a intuit bine cum va fi cu inflatia stagflatia si a scris in rapoarte vechi,nu de cand scriu toti 

    6)are o echipa supla,chiar redusa,productivitate mare 

    7) CEO&Majoritar a zis ce venituri are 4000 E CEO si 1000 Adm.Unic(cea mai mica cheltuiala cu administratorii cred ca de pe toata bursa) si ca el nu va lua nicio actiune SOP iar asta e fff important pentru ca arata ca el isi vede grosul luat prin DVD nu mulgand firma.Putea f.bine sa isi puna 15000 E salariu ca pe aici merge piata in IT la nivelul asta  

    8) ca actionar te incurajeaza 7) pentru ca dividendul pe actiune e acelasi pentru toti 

    9)firma creste organic si beneficiaza foarte bine de cresterea preocuparii pentru solutiile vandute 

    10) a dovedit ca poate duce proiecte mari atat private(data center Craiova cu zeci de referiri in presa,cel mai mare din zona asta de Europa) pana acum cat de acum si de stat deci e pozitionata bine pentru digitalizare 

    11) in relatie cu punctele de mai sus se vede ca aplica o politica coerenta pas cu pas in contrast cu unul care a scris o carte pe subiect dar nu face niciun pas,in nicio directie

    12)nu lasa impresia ca a inventat bursa desi prin fapte se vede o pricepere in top 10% fata de ce e pe bvb,nu auzi ca o sa reinventeze IT ul,nucitesti rapoarte unde sa se laude singuri,fac un PR la nivel decent,nu-s in gasca cu grupari de investitori influencers wannabe,nu-ti lasa impresia ca tu esti un guppy daca ai actiuni putine si nu esti prezent pe ecrane de TV,tableta sau telefon 

    Va felicit domnule Diaconu pentru rezultatele realizate! Cu toate ca AST are inca un PER mare, cred ca onestitatea in afaceri (si fata de micii actionari), cat si cresterea anuala a profitului va face AST foarte atractibila in viitorul apropiat. Ma bucur ca reusiti sa va pastrati echitatea fata de micii actionari si ca sunteti onest in raport cu piata de capital, asa cum v-am cunoscut la ultima sedinta AGA. Ma bucur ca intelegeti ca cel mai bun drum pentru un actionar majoritar (cu companie listata pe piata de capital) este atunci cand vede cu adevarat si interesul micului actionar. In acest sens va felicit ca profitul este tinut in companie, nu exportat prin diverse inginerii fiscale, contracte pe firme proprii sau prin salarii uriase. Continuati sa fiti la fel de serios si piata de capital va arata adevarata valoare a companiei in care detineti pachetul majoritar!

    1. PER mare? Este in jurul lui 15.

      tocmai asta e esenta si ma bucura sa vad ce se tot scrie despre AST

      PER e subiectiv,pentru unul mare,altul bun 

      dar ca baza pentru o actiune,ca transmite incredere investitorilor vad ca e incontestabil

      de aici se pleaca in fond,cand baza e alterata degeaba vorbim de altele ca se naruie 

      Estimasem 3-3.5 mln profit, cand colo 4.2 :o

    28 M venituri si 2,3 profit net doar in T3

    S1 aveau 26 cu 2 

    marja creste asdar de la 7 la 8% cu toata cresterea USD in care cumpara toti echipamente 

    incurajator ca anunta in raportare ca dificultatile de procurare echipamente o sa mai continue 9-12 luni dar la intensitate tot mai mica 

    11,5 M cash si 12M depozite la termen,creante scad la 10 si furnizori 20 

    adica 23,5 cert din care se scad 10 M net la furnizori 

    cash flow beton de isi permit sa bage atatia bani in depozite 

    asta arata ce relatie buna au cu furnizorii care nu-i preseaza

    daca vor fac si achizitii pe langa dividend si rascumparari dar au facut excelent ca nu s-au aruncat pe evaluarile babane din IT care se topescca untul la soare 

    Mesajele antevorbitorilor mei seamana cu cele ale unor sectanti mactarzi.

    1. Antevorbitor presupune ca inchipuitul vorbitor cuvanta ceva. Chiar si scripta manent dar iar nu e cazul.

      Si totusi, cel cu opinia 8 remarca o realitate... apreciez chiar si neologismul 'mactard' folosit inspirat in contextul dat :)

      Desi sunt actionar AST si apreciez felul cum compania si conducerea fac treaba, nu pot sa nu remarc dihotomia intre cum apreciaza piata per ansamblu actiunea AST (aflata mult timp in preajma minimelor) si tonul laudativ in care descriu "antevorbitorii" celui cu opinia 8 compania AST pe acest forum. 

      Fie cei care posteaza la acest articol (si la altele despre AST) nu sunt reprezentativi ca diversitate de opinii pentru piata de capital per ansamblu, fie sunt de fapt 1-2 persoane care posteaza mai multe opinii pentru a crea impresia unui aparent consens.  

      In calitate de actionar AST din plasamentul privat, imi permit un sfat catre conducerea AST: 

      Va rog ignorati laudele si osanalele celor de mai sus, intrucat asta este reteta sigura pentru a te culca pe proprii lauri si a o lua apoi la vale. 

      Mai degraba, acordati atentie faptului ca pretul actiunii AST stagneaza in preajma minimelor, desi compania performeaza.

      Continuati sa faceti si in viitor ceea ce ati facut pana acum in cadrul AST, asa incat timpul sa demonstreze ca cei care vand de ceva timp la minime pierd o reala oportunitate in viitor. 

      Cum sa fie reprezentativi cei care au AST daca la bvb majoritatea are utilitati, sifuri sau firme conexe sifurilor, cum a ajuns si TLV. E normal ca AST e la alt pol al guvernantei corporative fata de ce detine majoritatea.

      Apoi daca faci research pe IFF, GIP si altele similare vezi o minoritate care e interesata de niule listate. Nici in acea minoritate AST nu e pe radar. 

      Daca vedem seria de articole in care investitori isi prezinta portofoliul iarasi nu citesti de AST. 

      Asa ca 2-3 sau 5-8 scriu 20 de mesaje aici din care mare parte sunt raspunsuri la raspunsuri.Probabil s-a coagulat aici un nucleu de actionari ca in alta parte nu se adunau nici 2 si vorbea unul cu peretii. 

      Totusi important este sa fie combatute argumentat eventuale exagerari. Intre timp eu retin ca e laudat un alt mod de a face bursa, de a te raporta la actionari si a doua idee ca nu e cea mai ieftina actiune dar drumul pe care a apucat-o e bun si financiar, ca indicatori.

      Totusi indiferent ce scriu actionarii lor, pe ce ton, cat pump fac ei NU pot cenzura alte opinii, nu sterg comentarii ETC. Poate ca nu sunt multe argumente impotriva la chestiile retinute, ca mai toate comentariile se invart in cerc pe ideea-Ast n-a venit pe bursa sa dea cu Flit actionarilor ba cauta sa-i tina aproape, asa cum se pricepe si fara bubuiala zgomotoasa de la altii care au venit, sedus si abandonat cand se simtea atinsi la onoarea lor de firma tip eu am facut-o eu o omor restul e doar public la circ.  

      pe minime pe minime monsher da" s a bagat in plasament la 25 in cel mai mare boom pe plasamente si unul gigant pe IT cu evaluari P/E de la 50 la 500 prin lumea larga si la noi " are 52 Wk high la 26 si a dat dividend 0,8 deci scadere sub 20% cand privesti asa realizezi ca actionarii lor sunt chiar mai atasati decat o arata comenturile de aici! iar asta din poza el stie pe ce se culca dar clar o tzeapa scurta n a venit sa dea iar pe lunga chiar iese cu felicitari dac o tine tot asa

      Pai daca oamenii sunt seriosi, voi ce vreti? Sa-i criticam?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb