ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA,  Enel Green Power a trecut pe o pierdere de 97 milioane euro, după revizuirea activelor în România

Adina Lateş
Companii / 13 noiembrie 2015

Enel Green Power a trecut pe o pierdere netă de 97 milioane euro în trimestrul al treilea, după un profit de 102 milioane euro în urmă cu un an, în mare parte în urma revizuirii în scădere a valorii activelor din România, cu 155 milioane euro, potrivit datelor publicate astăzi de compania italiană, citate de Reuters.

Decizia de reevaluare în scădere a valorii activelor din România a fost luată din cauza incertitudinilor legislative şi a condiţiilor din piaţă, se arată în raportul financiar al companiei.

"Anul 2015 este dificil pentru Enel Green Power, care trebuie să suporte contracţiile de preţuri de pe principalele pieţe europene", se arată într-un comunicat al companiei la care grupul Enel deţine o participaţie de 69%.

În primele nouă luni, profitul net al Enel Green Power a scăzut cu 38%, la 245 milioane de euro, de la 395 de milioane de euro în intervalul similar din 2014, rezultatul incluzând reevaluarea în scădere a activelor din România.

Veniturile Enel Green Power au crescut în primele nouă luni cu 7,6 %, la 2,24 miliarde de euro. În trimestrul al treilea, veniturile au scăzut cu 3,7%, la 649 milioane de euro.

La sfârşitul lunii septembrie, Enel Green Power avea datorii de 7,34 miliarde de euro, în creştere de la 6,03 miliarde de euro la sfârşitul lunii decembrie.

Compania şi-a mărit capacitatea cu peste 1.000 de megawaţi în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la o capacitate instalată totală de 10.600 de megawaţi.

Enel Green Power vrea să îşi extindă afacerile pe pieţele emergente unde există resurse mari de energie regenerabilă, reglementări stabile şi creştere economică solidă.

Enel a anunţat luna trecută un plan de a cumpăra acţiunile pe care nu le deţine încă la divizia de energie regenerabilă.

Enel Green Power România (EGPR), subsidiară a Enel Green Power, deţine o capacitate netă instalată, regenerabilă, de 534 de megawaţi. Din aceasta, capacitatea netă instalată din surse eoliene este de 498 de megawaţi, iar 36 de megawaţi din energie solară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb