ÎN ULTIMELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI, Peste 400 de unităţi alimentare de pe litoral au fost verificate de ANSVSA

Andrei Stan
Companii #Agro-alimentar / 29 august 2017

Peste 400 de unităţi alimentare de pe litoral au fost verificate de ANSVSA

Inspectorii sanitar-veterinari au dat amenzi de aproape 80.000 de lei

Un număr de 427 de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost verificate de către inspectorii sanitar-veterinari în ultimele două săptămâni, valoarea amenzilor fiind de aproape 80.000 de lei, a anunţat astăzi Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), într-un comunicat de presă.

Instituţia precizează: "În perioada 14.08.2017 - 27.08.2017, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 427 de unităţi localizate în cele şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia".

Controalele s-au desfăşurat în 199 de restaurante, şapte pizzerii, 36 de unităţi tip fast-food, 14 braserii, 30 de unităţi tip bufet, 21 de baruri, două cafe baruri, cinci cantine din tabere şcolare, o pensiune, 74 de magazine alimentare, cinci cofetării/patiserii, 17 laboratoare cofetărie patiserie, şapte rulote, cinci unităţi comercializare produse congelate, două tonete şi două depozite alimentare.

Potrivit ANSVSA, în urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare, folosirea în unităţile alimentare a ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 79.000 de lei.

Autoritatea adaugă: "La solicitarea IPJ Constanţa - SICE, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat acţiuni comune de control în staţiunea Mamaia, unde în urma verificărilor efectuate au sancţionat contravenţional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Totodată, la solicitarea CJPC Constanţa o echipă de inspectori sanitari veterinari s-a deplasat la un restaurant din Eforie, unde în urma verificărilor efectuate şi a deficienţelor constatate, a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei şi a retras de la comercializare 340 de kilograme de produse alimentare nedestinate consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. Pentru unitatea verificată a fost emisă Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii".

În perioada mai sus menţionată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 545 de kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. Au fost emise o Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru un restaurant, precum şi două Ordonanţe de interzicere a activităţii pentru un bufet şi o unitate tip fast-food.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786.577.007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call - Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb