ÎN URMA UNOR INVESTIŢII DE 30 DE MILIOANE DE EURO,  SNR a lansat serviciile de internet de tip WiMAX

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 octombrie 2011

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii Radiocom a lansat, ieri, la Braşov, serviciile de internet broadband de tip WiMAX. Reprezentanţii companiei spun că soluţia amintită, care a necesitat investiţii la nivel naţional de 30 de milioane de euro, oferă acces rapid şi de calitate la internet de bandă largă, precum şi la servicii de telefonie de nivel avansat.

WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Acces) este o tehnologie radio de ultimă generaţie care furnizează conexiuni de mare viteză la internet pe suprafeţe cu arii de până la 20 de kilometri, în funcţie de configuraţia geografică. Tehnologia permite transmiterea fără fir oferind viteze de până la 24Mbps fără a fi nevoie de cabluri.

Cristian Niţu, preşedintele director general al Radiocom, a declarat că speră ca până la finele acestui an să aibă la Braşov peste 100 de clienţi pe internet şi telefonie, în condiţiile în care "ne adresăm cu prioritate mediului de afaceri şi instituţiilor publice". "Era normal ca Braşovul să se afle în centrul atenţiei pentru noi. Pentru noi, mediul de afaceri şi sectorul public reprezintă în primul rând elementul ţintă. Însă şi braşovenii vor beneficia de acces de bandă largă la internet şi soluţii de voce", a spus sursa citată.

Datorită infrastructurii wireless proprii la nivel naţional, Radiocom poate furniza servicii în zone mai puţin accesibile altor medii de transmisie, unde ceilalţi operatori telecom nu dispun de soluţie tehnică.

Reprezentanţii SNR susţin că au cea mai bună acoperire din ţară pe acest tip de tehnologie şi spun că vor aduce la Braşov tehnologia 4G, pentru a le oferi mobilitate completă abonaţilor.

Proiect de 84 de milioane de euro pentru acoperirea zonelor albe

Prezent la eveniment, Marius Fecioru, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a declarat că instituţia guvernamentală a realizat un proiect de atragere a unei sume de 84 de milioane de euro din fonduri europene pentru "acoperirea accesului la internet şi telefonie în zonele albe, adică zonele în care actualii furnizori de internet nu au pătruns datorită interesului scăzut şi imposibilităţii atragerii rapide de venituri". "Acum vorbim de două Românii - una urbanizată şi una rurală în care serviciile normale pentru un orăşean pătrund foarte greu. Cu acest proiect vom ajuta la dezvoltarea zonei rurale", a spus Fecioru. "WiMAX reprezintă soluţia pentru acoperirea aşa-numitelor < zone albe > din România", a mai afirmat sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb