Încă 1.400 de disponibilizaţi la "Siemens"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 iulie 2009

În urmă cu un an, "Siemens" a anunţat 17.000 de disponibilizări, iar 19.000 dintre angajaţii companiei au, în prezent, program redus de lucru.

În urmă cu un an, "Siemens" a anunţat 17.000 de disponibilizări, iar 19.000 dintre angajaţii companiei au, în prezent, program redus de lucru.

"Siemens" AG, cea mai mare companie de inginerie din Europa, anunţă încă 1.400 de disponibilizări, în încercarea de a-şi atinge ţinta de profit stabilită pentru acest an.

Purtătorul de cuvânt al companiei germane, Marc Langendorf, a declarat că divizia Building Technologies din cadrul "Siemens" va elimina 300 de posturi de la unităţile din Germania, Marea Britanie, Elveţia şi Suedia.

De această nouă rundă de disponibilizări este afectată, de asemenea, o divizie austriacă ce derulează activităţi de dezvoltare software, care ar putea pierde 630 de angajaţi. "Siemens VAI Metal Technologies", tot din Austria, va pierde 200 de posturi, iar alte 300 de locuri de muncă vor fi eliminate de la divizia britanică de servicii IT.

Negocierile cu consiliile lucrătorilor celor patru divizii afectate de reducerea personalului sunt în curs de derulare.

Directorul executiv al "Siemens", Peter Loescher, vrea ca, anul acesta, să depăşească nivelul de profit obţinut de diviziile principale ale companiei anul trecut: 6,6 miliarde euro (9,4 miliarde dolari). Obiectivul lui Loescher este creşterea profitabilităţii la nivelul rivalului american "General Electric" Co., dar şi al altor competitori. Însă, acest obiectiv vine într-un moment în care economia globală este în recesiune, comenzile companiei fiind afectate. Analiştii sunt de părere că "Siemens" ar putea eşua în încercarea de a atinge anumite marje de profit în exerciţiul fiscal actual, iar pe viitor s-ar putea impune noi reduceri de costuri.

Divizia industrială din cadrul "Siemens", care fabrică becuri şi echipamente automatizate, vrea să-şi sporească profitabilitatea la 9-13% până anul viitor. Divizia energetică, ce distribuie turbine şi reţele de electricitate, a fost singura care şi-a realizat, în trimestrul al doilea, marja de profit stabilită, de 11-15%. Divizia de îngrijire a sănătăţii, care produce aparatură medicală, are o ţintă pentru marja de profit de 14-17%.

"Siemens" îşi va publica la data de 30 iulie rezultatele financiare aferente trimestrului al doilea.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb