Suma necesară realizării canalului Dunăre - Bucureşti trebuie majorată cu 350 de milioane de euro din fonduri europene şi din bani de la bugetul de stat, continuarea proiectului urmând să fie discutată în cadrul Guvernului, a declarat, ieri, premierul Emil Boc, potrivit NewsIn.
Emil Boc a precizat: "A fost un proiect uitat. Îl vom discuta la Ministerul Transporturilor şi la nivelul Guvernului, ca obiectiv de importanţă naţională. (...) Este un proiect major de care nu ar trebui să uităm, deşi datează de dinainte de 1989".
Administraţia Canalelor Navigabile ar avea nevoie de circa şapte milioane lei de la bugetul de stat pentru studiul de fezabilitate la Canalul Dunăre- Bucureşti, iar lucrările ar putea începe în 2011.
Ministerul Transporturilor a preluat, în noiembrie 2008, canalul Dunăre-Bucureşti de la Administraţia Naţională Apele Române, obiectiv pe care intenţionau să-l transforme până în 2014 într-o cale navigabilă cu o lungime de 73 kilometri.
Beneficiile acestui canal ar fi punerea sub control şi tranzitarea unei capacităţi de 20 milioane de tone pe an. Astfel, Bucureştiul va fi a cincea capitală care va avea port la Dunăre, alături de Budapesta, Viena, Bratislava şi Belgrad