ÎNCĂLCARE GRAVĂ A LEGII Exit-poll-urile, afişate pe Internet, în timpul alegerilor

L.D.
Ziarul BURSA #Politică / 24 noiembrie 2009

Exit-poll-urile, afişate pe Internet, în timpul alegerilor

Institutele de sondare a opiniei publice îşi riscă acreditările

Trei site-uri Internet au încălcat legea electorală, afişând exit-poll-uri, cu mult înainte să se închidă secţiile de votare, în ziua alegerii preşedintelui.

La şase şi jumătate în seara de duminică, Cosmin Prelipceanu i-a îndemnat pe telespectatorii postului Realitatea TV să consulte site-urile Internet ale "Academiei Caţavencu" şi "Vox Publica", care afişează estimări ale instituţiilor de sondare ale opiniei publice, cu privire la rezultatele alegerilor.

Într-adevăr, site-urile (inclusiv cel al Realităţii TV) prezentau exit-poll-uri întocmite de CCSB, Insomar, CSOP şi CURS, la ore diferite, începând de dimineaţă.

În opinia juristului Gheorghe Piperea, îndemnul rostit la Realitatea TV reprezintă o contravenţie care, pe lângă amenda de 1500-4500 de lei (o sumă care nu îngrozeşte), poate conduce la ridicarea licenţei postului de televiziune, ca măsură complementară datorită gravităţii faptei.

Gheorghe Piperea afirmă că, deşi site-urile par intangibile deoarece Internetul este un mediu nereglementat de vreo lege, totuşi ele ar putea fi sancţionate deoarece au încălcat Legea care reglementează alegerile prezidenţiale (L. 370/2004, art. 19, alin. 5).

Ieri, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat postul de Televiziune Antena 3 (7500 lei) pentru comentarii despre modul cum Referendum-ul l-ar avantaja pe Băsescu, a amendat postul "Realitatea TV" (5000 lei) pentru că a difuzat imagini de la conferinţele de presă pe subiectul fraudelor electorale şi a somat public postul B1TV, pentru că a difuzat vineri un "Televoting" (cu 48 de ore înainte de ziua alegerilor, legea o interzice).

Subiectul exit-poll-urilor, însă, nu este abordat de CNA.

Institutele de sondare, ele însele, se află într-o situaţie delicată faţă de Autoritatea electorală permanentă, care le-ar putea anula acreditările din cauza scurgerilor de informaţii.

< link >https://www.bursa.ro/on-line/s=politica&articol=69424.html< link2 >POSIBILĂ ÎNŢELEGERE POLITICĂ ÎNTRE PSD ŞI PNL: Ca uleiul şi apa... < link3 >

< link >https://www.bursa.ro/on-line/s=politica&articol=69431.html< link2 >PSD şi PNL, viziuni economice opuse tradiţional< link3 >

< link >https://www.bursa.ro/on-line/s=politica&articol=69427.html< link2 >Ce vom alege în turul doi: preşedinte sau premier?< link3 >

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ar fi bine ca poporul roman sa se mai trezeasca inca odata si sa se mobilizeze exemplar si printr-o participare masiva la vot sa-l inscauneze din nou pe Basescu .  

    As fi curios ce motive ar mai gasi "majoritatea monstruoasa", daca, de ex. romanii l-ar reanscauna pe Basescu cu (tot de ex.) 70% sau mai mult din voturile exprimate.

    Si atunci s-ar opune reformelor "vrand binele romanilor" asa cum o zornaie tot timpul ? 

    1. poporul pomăn cănd vrea este treaz!!!!!!si ăncă cum mergem la vot căci oamenii nu sunt prosti văd destul de clar căci clasa politică vrea să insinueze că nu avem drept de vot cinei cu noi e bine cine nu să emigreze niciun liberal in suflet nu va vota cu psd căci stie destul de bine ce s-a intămplat deci ii rămăne să voteze intradevăr cu constiintă

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb