ÎNCEPÂND DE IERI BRK Financial Group este Market Maker pentru MedLife

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 februarie 2020

BRK Financial Group este Market Maker pentru MedLife

Mihai Marcu: "Credem că introducerea acestui program ne va ajuta să devenim un emitent şi mai atractiv pentru fondurile de investiţii"

BRK Financial Group (BRK) este, începând de ieri, Market Maker al Emitentului (MME) pentru MedLife (M), cu rolul principal de a susţine lichiditatea acţiunii companiei, reiese dintr-un comunicat al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife a declarat: "Ne dorim să performăm şi, pentru că lichiditatea reprezintă un indicator extrem de important pentru atragerea fondurilor de investiţii, am decis să implementăm şi noi acest program de Market Making. Dincolo de scăderea volatilităţii şi creşterea performanţei acţiunii, credem că introducerea acestui nou program ne va ajuta să ne consolidăm şi mai mult poziţia pe care o avem în acest moment şi, implicit, să devenim un emitent şi mai atractiv pentru fondurile de investiţii".

MedLife este primul emitent din componenţa indicelui BET care încheie un contract de acest tip cu un intermediar, BRK Financial Group urmând să menţină cotaţii ferme de market maker la un spread (diferenţă) maxim dintre preţurile de cumpărare şi de vânzare de 1%, în valoare de peste 50.000 de euro.

Practic, Market Maker-ul Emitentului reprezintă participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care îşi asumă rolul de a susţine rulajul unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum şi cu operatorul pieţei de capital.

Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, a declarat: "Astfel de parteneriate reprezintă rezultatul unora dintre măsurile concrete pe care le-am luat la nivelul BVB pentru creştererea lichidităţii pieţei, după ce anul trecut am stabilit cadrul general de derulare al programului de Market Making al Emitentului. Ne-am dori ca aceste exemple să fie replicate şi de alţi emitenţi, care au la dispoziţie cadrul care creează premisele de îmbunătăţire a lichidităţii".

Volumul minim corespunzător unei oferte ferme de cumpărare şi de vânzare a Market Maker-ului pentru titlurile MedLife este de 7.000 de acţiuni şi se aplică pentru fiecare ordin limită din cadrul ofertei, iar perioada minimă pentru menţinerea în piaţă a ofertei ferme, în decursul unei zile bursiere, este de 90% din intervalul de timp al şedinţei de tranzacţionare.

Durata contractului dintre MedLife şi BRK Financial Group este de un an, cu posibilitatea de prelungire, se mai arată în raportul prestatorului de servicii medicale remis Bursei de Valori Bucureşti.

Începând cu luna august a anului trecut, BRK Financial Group este Market Maker al Emitentului şi pentru acţiunile Aages Târgu Mureş (AAG).

Titlurile MedLife au intrat la tranzacţionare la BVB în data de 21 decembrie 2016, printr-o ofertă publică în care a fost vândut un pachet de 44% din companie şi, începând din 20 martie 2017, fac parte din indicele BET.

Ieri, la ora 14:00, acţiunile M se tranzacţionau la 39,2 lei/titlu, cu 50,7% peste preţul la care s-a încheiat operaţiunea de piaţă acum mai bine de trei ani, de 26 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb