ÎNCEPÂND DE MÂINE Lichiditatea acţiunilor Sphera Franchise Group va fi susţinută de BRK Financial Group

M.G.
Piaţa de Capital / 23 august 2021

Lichiditatea acţiunilor Sphera Franchise Group va fi susţinută de BRK Financial Group

Actualizare - Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti a declarat: "Ne bucura creşterea numărului de instrumente financiare care beneficiază de serviciile de Market Maker al Emitentului, un total de 15 acţiuni şi obligaţiuni, incluzând şi acţiunile SFG. Este un semnal pozitiv atât pentru noi, că programul este eficient şi îşi dovedeşte utilitatea în dezvoltarea pieţei, cât şi pentru investitori sau emitenţi, că urmare a îmbunătăţirii lichidităţii şi a poziţiei în piaţă".

"Activitatea pe piaţă de capital are o importanta strategica pentru Sphera Franchise Group. În ultimul an, ne-am concentrat şi mai mult atenţia pe investitorii noştri şi pe nevoile lor. Vrem că Sphera să fie unul dintre principalii emitenţi pe piaţă de capital din Romania, iar creşterea lichidităţii acţiunilor SFG este prioritatea noastră pentru a raspunde nevoilor investitorilor globali şi locali. Suntem încântaţi să începem parteneriatul cu BRK Financial Group şi să lansam serviciile de Market Maker pentru acţiunile SFG. Credem că pe termen lung, decizia noastră vă produce efecte pozitive pentru toţi investitorii, cărora le mulţumim pentru încrederea acordata, în special în contextul anului trecut, unul plin de provocări pentru industria HoReCa la nivel global", a declarat Valentin Budes, CFO, Sphera Franchise Group.

"În primul rand, felicitam compania Sphera Franchise Group pentru faptul că a apelat la serviciile unui furnizor de lichiditate şi speram că rezultatele acestui parteneriat să fie cât mai vizibile într-un timp cât mai scurt. Companiile cu o lichiditate mai ridicata atrag mult mai repede investitori noi, ceea ce se reflecta şi în evoluţia preţului acţiunilor, deoarece riscul de lichiditate este mai redus, astfel că şi investitorii sunt mai dispuşi să-şi învestească banii în acestea. Prin includerea Sphera în portofoliul de clienţi pentru care prestam serviciul de Market Maker al Emitentului, ajungem să fim market makeri pentru şase din cele şapte companii care s-au listat pe Piaţă Principala în ultimii cinci ani de zile, iar în total ajungem la 12 emitenţi pentru care prestam acest serviciu", a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

---

Lichiditatea acţiunilor Sphera Franchise Group (SFG) va fi susţinută, începând de mâine, de BRK Financial Group (BRK), cele două societăţi semnând în data de 20 august un contract de furnizare de servicii de market-maker, reiese dintr-un raport al SFG publicat, astăzi, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Practic, Sphera Franchise Group a încheiat un contract prin care, brokerul din Cluj va presta servicii de Market Maker pentru companie pe o durată de 1 an cu posibilitate de prelungire, începând cu data de mâine, 24 august. Astfel, operatorul lanţurilor de alimentaţie publică Pizza Hut, KFC şi Taco Bell se alătură unei liste de companii precum Transport Trade Services, Bursa de Valori Bucureşti, Antibiotice, Aages, Impact Developer & Contractor, MedLife, Romcarbon, TeraPlast şi Purcari, ce beneficiază de serviciile de Market Maker din partea BRK.

Market Maker-ul este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar, prin menţinerea în piaţă a unor oferte ferme de cumpărare şi vânare, în timpul sesiunilor bursiere. Ieri, cotaţia BRK a urcat cu 1,93%, până la 0,369 lei.

"Conducerea Sphera Franchise Group SA informează investitorii despre încheierea, în data de 20 august 2021, a unui acord cu BRK Financial Group privind activitatea de Market Maker. Scopul acordului este de a spori lichiditatea actiunilor (SFG), care sunt tranzacţionate pe Piaţa Reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Durata contractului este de un (1) an (care se va reînnoi automat pentru perioade succesive de un an, în cazul în care parţile nu îl denunţă unilateral) începând cu data de 24 august 2021. Obiectul contractului îl reprezintă serviciile de market maker al emitentului pe Piaţa Reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, în conformitate cu prevederile Codului Bursei de Valori Bucureşti şi a oricăror alte prevederi aplicabile", se arată în comunicatul SFG.

Acţiunile Sphera Franchise Group au debutat la Bursa de Valori Bucureşti în data de 2017, iar în prezent compania are o capitalizare bursieră de 704 milioane de lei.

Pentru primul trimestru al anului, compania a obţinut un profit de exploatare din restaurante de 15,75 milioane de lei, în creştere cu 111% faţă de cel din primele trei luni ale lui 2020, în timp ce veniturile din restaurante au fost de aproape 211,43 milioane de lei, cu 6,6% peste cele din intervalul ianuarie-martie a anului trecut. Compania va publica rezultatele semestriale în data de 31 august.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb