Începe lupta în Consiliul de Administraţie al SIF "Moldova"

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 august 2011

Alexandru Matei îşi cheamă colegii în instanţă, iar aceştia convoacă acţionarii societăţii să pună în discuţie menţinerea lui în CA

Alexandru Matei, fostul preşedinte al SIF Moldova (SIF2) şi actual membru în Consiliul de Administraţie al societăţii, i-a chemat în judecată pe ceilalţi administratori, solicitând declararea nulităţii absolute a unei decizii luate de CA pe 17 august şi anularea ei, potrivit unui comunicat transmis, ieri, de societate.

Contactat de ziarul BURSA, Claudiu Doroş, vicepreşedintele SIF2, ne-a declarat că obiectul procesului intentat de Alexandru Matei este o decizie care nu există. Domnul Doroş ne-a declarat: "Nu există nicio decizie a CA din 17 august pentru că CA nu s-a întrunit în mod valid în acea zi. Majoritatea administratorilor au fost contactaţi telefonic în acea zi, iar conducerea executivă a societăţii a luat decizia publicării comunicatului privind rezultatul raportului de audit".

Mişcarea fostului preşedinte survine deciziei conducerii SIF "Moldova" de săptămâna trecută să informeze acţionarii de concluziile unui control intern, care a arătat că vânzarea unui spaţiu comercial din Bacău către Alexandru Matei a avut loc în condiţiile în care nu au fost identificate oferte concurente la data respectivă, deşi acţionarii stabiliseră în AGA această condiţie.

Acelaşi raport a atras atenţia şi asupra unui conflict de interese de care ar fi fost vinovat fostul preşedinte, în cazul vânzării, la finele lui 2004, a unui spaţiu comercial deţinut de Gastrocom Iaşi (unde SIF2 este acţionar majoritar) către "LEES COM" SRL Iaşi. Matei Codrin, fiul lui Alexandru Matei, apărea, la data tranzacţiei, drept asociatul unic al companiei care a cumpărat activul de la "Gastrocom".

Fostul preşedinte al SIF2 a negat, însă, aceste acuzaţii, reclamând că unii administratori ar fi vrut să îl excludă din Consiliu, după ce ar fi reclamat mai multe nereguli, fără să precizeze, însă, care ar fi acestea.

Claudiu Doroş, vicepreşedintele SIF2, a precizat, însă, că Alexandru Matei se opunea tuturor deciziilor de investiţii ale societăţii, fără să aibă argumente viabile.

Conflictul deschis dintre adminis-tratorii SIF "Moldova" urmează să se mute, însă, din biroul şedinţelor de CA în sala în care acţionarii SIF2 urmează să se întrunească pe 23 septembrie.

Conducerea a anunţat, ieri, convocarea unei AGOA, trecând, pe Ordinea de zi, pe lîngă solicitările acţionarilor în vederea listării BCR, şi punerea în discuţie a menţinerii calităţii de administrator a lui Alexandru Matei.

În calitate de acţionari ai societăţii de investiţii financiare, Aviva Pensii Private şi Certinvest au trimis solicitări către SIF2, cerând includerea pe Ordinea de zi a primului convocator al AGOA al unui punct care să pună în discuţie oportunitatea menţinerii calităţii de adminis-trator al lui Alexandru Matei, iar Asociaţia pentru Protecţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) a cerut opinia CNVM cu privire la acest subiect.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nu-i rau ca dl. Doros ne arata scheletele din dulap, dar ii reamintesc ca s-a laudat ca v-a incepe cu biletele la ordin ale lui Iacubov. Probabil ca e mai complicat, dar asteptam.

    1. 1. Daca un Presedinte sau Vicepresedinte spune ca va face ceva nu inseamna ca se lauda.

      2. Nu inteleg ce astepti tu ... de la "biletel la ordin ale lui Iacubov". Si nici nu cred ca este relevant. Important este ca SIF Moldova recupereaza cea mai mare parte a sumelor care faceau obiectul biletelor. 

      3. Corect ar fi sa recunosti ca a face cunoscute neregulile la care s-a pretat un fost presedinte de SIF ca sa se imbogateasca (el si toata famiglia lui) nu este echivalent cu "a arata schelete" ci de a actiona cu moralitate. Sau asta este o notiune perimata in Romania???

      4. Altceva mai vrei Domnule Curios? 

    Domnule "curiosu" trebuia sa va luati nickname-ul "insideru'". Nu am facut o astfel de promisiune, nici nu m-am laudat pe acest subiect, pentru ca nu aveam de ce. Pentru cei cu adevarat curiosi, mandatul meu este pe politici investitionale actuale si pe restructurarea activelor. Pe de alta parte, SIF Moldova gestioneaza extrem de atent si cu succes aceste litigii (s-au recuperat multe din sumele executate nelegal de catre AVAS). In toate rapoartele curente, semestriale si anuale publicate pe BVB si in Adunarile Genrale aveti date relevante. Multumesc.

    Daca nu se listeaza BCR atunci sa se faca un schimb de actiuni BCR cu ERSTE in raport de 1/ 6 iar daca se ofera bani cel putin 6 euro pe o actiune BCR.

    Daca nu se listeaza BCR atunci sa se faca un schimb de actiuni BCR cu ERSTE in raport de 1/ 6 iar daca se ofera bani cel putin 6 euro pe o actiune BCR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb