Incidente la dezbaterea moţiunii de cenzură

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 16 iunie 2010

Incidente la dezbaterea moţiunii de cenzură

Mii de sindicalişti, membri ai principalelor confederaţii sindicale CNS Cartel ALFA, BNS, CNSRL Frăţia, CSDR şi Meridian, au protestat, ieri, la Palatul Parlamentului, de-a lungul dezbaterilor asupra moţiunii de cenzură, solicitând demiterea Guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu. Sosiţi din mai multe zone ale ţării, protestatarii au afişat bannere pe care scria "Jos dictatorul, jos Guvernul", "Opriţi genocidul", "Dacă nu votaţi cu noi, sunteţi egali cu un gunoi".

Sindicaliştii au urmărit discursurile din Parlament pe monitoare amplasate în exteriorul clădirii şi au scandat vehement împotriva miniştrilor şi a măsurilor de austeritate care urmează să fie aplicate, printre care reducerea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%.

Protestatarii au huiduit pe toată durata în care premierul Emil Boc a luat cuvântul în plen. Unii dintre ei au aruncat cu sticle în ecranele de afară, reuşind chiar să le spargă.

Sindicaliştii au format un lanţ viu în jurul clădirii Parlamentului şi au forţat intrarea în Legislativ. Au urmat altercaţii cu forţele de ordine, care s-au văzut nevoite să ceară suplimentarea efectivelor, mai ales după ce altercaţiile au degenerat, iar protestatarii au aruncat în jandarmi şi poliţişti cu mai multe obiecte, printre care sticle cu apă. Cele mai violente altercaţii au avut loc cu puţin timp înainte de votul asupra moţiunii.

Unora dintre protestatari li s-a făcut rău din cauza căldurii şi a îmbulzelilor care au avut loc în timpul mitingului de la Parlament. Şaptesprezece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar patru dintre acestea au fost duse la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, relatează Mediafax. Mai mulţi parlamentari ai opoziţiei au oferit acestora sticle cu apă.

Alţi protestatari au dat foc unor manechine pe care erau inscripţionate numele şi feţele miniştrilor Cabinetului Boc, fapt ce a necesitat intervenţia pompierilor. Proteste au mai avut loc şi în alte oraşe ale ţării, organizate de către partidele de opoziţie.

Incidente au avut loc şi în interiorul Palatului Parlamentului, precum şi în sala de plen unde a fost prezentă o delegaţie a sindicaliştilor.

În interiorul clădirii, mai mulţi jurnalişti au fost împiedicaţi de ofiţeri SPP să se apropie de Emil Boc pentru a-i solicita o declaraţie în momentul în care premierul intra în sala de plen.

Un jurnalist chiar a fost reţinut de agenţii SPP, iar şeful dispozitivului de protecţie a Parlamentului i-a spus: "Dacă aveam cătuşele la mine, te arestam".

În altercaţia creată, unui reprezentant al unei agenţii de presă i-a fost rupt tricoul de un ofiţer SPP. În sala de plen, mai mulţi parlamentari PSD i-au luat camera unei persoane care filma sectorul unde se aflau sindicaliştii veniţi să asiste la dezbaterea în plenul Parlamentului. Social-democraţii susţin că această persoană îi filma pe sindicalişti pentru ca ulterior să li se facă dosare.

Dezbaterea din plen din cursul dimineţii a fost presărată cu acuzaţii de-o parte şi de alta între parlamentarii opoziţiei, pe de-o parte, şi cei ai puterii şi membrii guvernului pe de alta, precum şi de huiduieli şi fluierături în sala de şedinţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb