Inconsecventul Valer Dorneanu

G.M.
Politică / 4 iunie 2020

Inconsecventul Valer Dorneanu

Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR) a declarat, în ultima perioadă, drept neconstituţionale, acte normative pe care le-a semnat ca fiind conforme cu legislaţia în vigoare pe vremea când era preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Anunţul cu privire la aceste aspecte a fost făcut de fostul ministru al Justiţiei, deputatul Ana Birchall, care a întocmit şi o listă a actelor normative pe care Dorneanu le-a considerat bune pe vremea când era parlamentar, dar neconstituţionale după ce a devenit membru CCR.

Este vorba despre mai multe legi semnate de Dorneanu în perioada 2001-2004 şi declarate ulterior neconstituţionale de CCR.

Propunerile legislative vizează teme precum:

-legea contenciosului administrativ

-legea pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale

-legea privind manipularea cadavrelor umane şi prelevarea organelor şi ţesuturilor de la cadavre în vederea transplantului

-legea privind exercitarea profesiunii de biochimist, biolog, chimist, înfiinţarea organizarea şi funcţionarea Colegiului naţional al Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor din sistemul sanitar din România

-legea privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie

-legea privind vânzarea spaţiilor aflate în proprietatea privată a statului destinate sediilor partidelor politice

-legea pentru protecţia informaţiilor clasificate

-legea de organizare şi funcţionare a Curţii de Conturi.

Acest aspect demonstrează încă o dată necesitate modificării legii de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, cu privire la înlăturarea factorului politic în alegerea şi desemnarea membrilor acestei instituţii cu impact major în fragila democraţie autohtonă.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Din cate stiu, Valer Dorneanu s-a opus incalcarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului in starea de urgenta si de alerta de catre Iohannis si gasca globalista PNL.

    Ana Birchall este agent american dovedit, sluga a fortelor globaliste, alaturi de Ramona Manescu si alti cativa politruci de conjunctura aserviti Americii.  

    1. Daca nu te-a injurat nimeni pe ziua de azi sa stii ca ala sint eu.

      Daca mai bati apa-n piua o sa aprind 9 luminari intr-un cerc cu poza ta in centru si valeriana dorneana o sa te arda la psihic. Inconsecventa trogloditului numit politic din poza articolului este dovedita de solutiile date.

      Asa ca pune mina si citeste dosarele si apoi scrie, bah pupino-marioneto-pisidizda. 

      cam ai dreptate cu VD

      daca vrei sa acuzi pe cineva e OK , nici eu nu agreez de loc "opera" astuia (Cristian), dar daca cobori stacheta mizerabil nu esti cu NIMIC mai bun decat el!

      poti sa iti expui opinia civilizat sau sa te descalifici de unul singur

      O zi buna 

    CCR, asa cum se prezinta acum, este un pericol pentru poporul roman. Solutiile CCR, in multe din cazurile supuse judecatii, sunt profund in contradictie interesele poporului Roman si cu prevederile Constitutiei Romaniei. Domnilor(nelor) din CCR. Bunaoara, poate cineva sa schimbe un text al unei legi emise de unica putere legiuitoare din Romania, de Parlamentul Romaniei, text ce a fost promulgat de Presedintele Romaniei si care a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, inainte ca aceasta lege, in forma in care a fost emisa, promulgata si publicata in M. Of. sa intre in vigoare? Va intreb, poate cineva sa schimbe un text de lege. Nu o lege domnule, ci un text de lege? Intr-o tara normala, democratica, in Germania, Franta, Anglia si... desigur raspunsul celui de la CCR ar fi fost - NU. Raspunsul CCR. La noi se poate, ca alte si alte incalcari ale Legii Supreme pe care le-au trecut si o sa le mai treaca cu vedere. Domnule (lor), cum dormiti dupa ce ati judecat cauze pe legea223/2015.

    CCR ar trebuii sa dispuna desfiintarea Parlamentului, ca si asa nu-i intereseaza ce legifereaza acesta.

    Iar, fata de parerea ta Cristian, persoana de care zici, este una din cele mai intelepte femei din politica romaneasca. O printesa politica cum Romania nu a avut, lucida, echilibrata, constienta si stapana pe ideile ei si, mai mult decat orice, om politic bine pregatit, curajos, pe picioarele sale.  

    1. Frumos spus domnule " prințesă politică ".

      Mă scuzați însă că îl voi numi pe individul Cristian un tâmpit! 

      stimate/a IDIOT/ATA nu ai habar de legislatia nostra si cea europeana.

      deci sterge-te undeva... cu opiniile tale de imbecil/a. 

      nimic din ce ai scris nu are legatura cu realitatea (iar faptul ca pupi in ....o persona cel putin INEGALA in actiunile ei te descrie ca pe un idiot/idioata inregimentat/a

      mai citeste naibii normele legislative in vigoare inainte de a manca rahat... chiar este in afara de subiect! 

      dar pe partea cu "printesa" ne scuzi si tu domnule pe noi ca te numim lingau si pupinc......

      numai de bine 

      ca sa spui ,citez: "CCR ar trebuii sa dispuna desfiintarea Parlamentului...." inseamna doar prostie si nestiinta in domeniul legislativ (Constitutia in principal) dar si o tampenie totala.

      iar daca "asta" s-a dorit un "spirit" atunci poate mergi sa iti administrezi un tratament eficient si nu mai poluezi site-ul cu imbecilitatile tale. 

      PS 

      pentru cretinismul tau:  

      atacul la o institutie a statului de drept este un atac la principiile democratiei si tu esti exemplu viu al mioritismului politic infantil (nemuritorul Caragiale sa traiasca): daca o institutie face ce ne convine noua (adica tie si politrucilor tai) atunci democratia functioneaza si sunt profesionisti fara de pata , daca nu iti convine o decizie luata de aceeasi institutie atunci dejectezi din tine ca acum!

      acum mergi si intreaba-ti "printesa" ce parere are depre ce ai postat , asta dupa ce o pupi in ... 

      Multumesc celor de mai sus pentru cuvintele, asa cum au fost, adresate mie. Sa fiti sanatosi. Eu, daca bagati de seama, am intrebat: Poate cineva sa schimbe... Si parerea mea finala a fost ca nu. Poate nu am fost inteles. Revin cu intrebarea: Dupa ce camera decizionala a Parlamentului Romaniei a "decis definitiv" asupra proiectului legii, proiect ce a apartinut Guvernului Romaniei si a stabilit forma pentru promulgare, dupa ce aceasta a fost promulgata de Presedintele Romaniei si a devenit "legea 223/2015" si dupa ce a fost publicata in M. Of., ei bine, dupa toate acestea, poate cineva, fara a incalca atributiunile Parlamentului, a Presedintelui, sa schimbe textul publicat in M. Of. , sa dezafecteze, blocheze legea, in forma emisa, promulgata si publicata, astfel incat acesta sa nu intre in vigoare. Iar in vigoare sa intre forma nepromulgata, schimbata .

      Eu, chiar daca o sa ma" impuscati" din nou zic; NU SE POATE!.

       

    Domnule DORNEANU va rugam țineți-o tot asa ca GUVERNUL asta TOXIC, HITLERIST, NAZIST

    FASCIST, TRĂDĂTORI DE TARA, ANTI ROMANESC, SLUGILE OCCIDENTULUI în frunte cu șeful lor CORUPTUL CORUPȚILOR, CAPUL MAFIEI, BĂUTORUL DE SINGE, CĂLCĂTORUL DE PESTE CADAVRE vrea sa ne omoare pe toți. Au distrus economia, au tăiat și jefuit pădurile tarii și le au vândut gratis la austrieci și nemții. Au înglodat tara în datorii, nu vreau sa dubleze alocațiile la copii, fac ce vor ei. Opririi odată pe acești diavolii. BEAU, MANINCA, FUMEAZA în timpul serviciului în clădirea parlamentului nu au nici o REMUȘCARE.CHIPURILE SATANEI, COPII LUI LUCIE NU VA ESTE FRICA DE DUMNEZEU BLESTEMATILOR.  

    1. Schimba macazul scrisului in litere mici continuu ca se vede de la un km distanta ca-i sarit.

      alo, haideti cu halatul ca-l cauta dementul de-o ora si-i disperat. a ajuns sa scrie cu litere de tipar panarama

    de ce e vina ccr că avem un guvern prost care nu stie sa faca o ordonanta?

    1. Ia-o pe asta! CCR a declarat neconstitutionale legi date de majoritatea psd.

      de ce e vina ccr că avem un parlament psdist prost, care nu stie sa faca o lege?

      Dar chiar si asa, CCR este dezastruoasa, incalcand foarte multe principii, inclusiv cel de jurisprudenta a Curtii! 

      o gramada de idioti care habar nu au de legislatie si principille statului de drept

      voi astia de comentati ce face CCR , mai adunatura de tampiti , intai studiati Constitutia Romaniei , dupa aceea legislatia , si dupa aia comentati TAMPITILOR! 

      dar de legile si codurile lui Predoiu tote neconstitutionale ce spui?Sa cred intro justitie corecta si independenta trebuie data legea raspunderi magistratilor.

      Desigur CCR nu are in sensul acesta nici o vina. Problema este, poate sta oare in fata CCR o asemenea joaca de-a legea, un asemenea "matrapazlac legislativ" Toti cetatenii Romaniei sunt sub incidenta legilor emise de Parlament, in exercitarea atributiunilor sale functionale de unica putere legiuitoare. Si toti cetatenii acestei tari beneficiaza de drepturile si se supun obligatiilor cuprinse in legile tarii, legi in intelesul Constitutiei Romaniei. Mai putin militarii pensionari pentru care Legea emisa de Parlament nu-si face efectele si ei beneficiaza de drepturile stabilite de Guvernul Ciolos. Si este datoria CCR sa-i apere de acest abuz. Asa CCR nu are desigur nici o vina fata de ordonanta facuta de un "guvern prost"care nu stie sa faca ordonante. CCR are alte atributiuni in aceasta zona. .

    O intrebare nevinovata: poate numi cineva o instituitie a statului de drept Roman care functioneaza normal, in care profesionalismul este litera de lege etc?

    Eu nu am gasit!

    Si atunci cine este de vina? 

    1. cei care "populeaza" institutiile , numiti (cum se schimba roata, pe criterii de cumetrie si de clan)

      pai daca de fiecare data cand se schimba executivul SCHIMBAM TOT pe criteriul sa vina ai nostrii, cum dracu sa functioneze ceva? 

      daca aia care vin sunt aia de au dat-o in bara inainte sau de o incompetenta crasa (calificati pe criterii familiale) ce naiba vrei de la bietele institutii? 

      administratia centrala, locala TRBUIE sa fie populate cu persoane competente (calificate prin concursuri CORECTE) si stabile in functie fata de "reorganizarile" de bine! 

      DA??? 

      un raspuns tipic: ce te intreb si ce raspunzi!

      DA??? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb