Numărul insuficient de spaţii de cazare poate duce la situaţii inedite la Cupa Mondială de fotbal din 2022. Qatarul nu exclude ca anumite delegaţii să poată fi găzduite în străinătate, pe durata acestei competiţii, a declarat Hassan Al-Thawadi, secretarul general al comitetului de organizare a competiţiei.
Chestionat pe tema cazării unora dintre echipe în Iran, Al-Thawadi a dat asigurări că Qatarul a primit "numeroase propuneri de ţări pentru găzduirea echipelor", însă "nimic" nu s-a decis deocamdată. Micul emirat a susţinut tot timpul că poate găzdui cei aproape 1,5 milioane de fani aşteptaţi la CM 2022, chiar dacă s-a sugerat în mod regulat că nu dispune de cele 60.000 de camere de hotel cerute de FIFA. Iranul s-a oferit, în cursul acestui an, să ajute Qatarul, propunând găzduirea anumitor delegaţii pe insula Kish din Golful Persic. O astfel de decizie ar reprezenta o veste bună pentru Iran, într-un moment în care Statele Unite încearcă să izoleze această ţară, impunându-i sancţiuni, dar ar putea fi, totodată, o sursă de controverse în regiune, în condiţiile în care Qatarul se confruntă cu un embargou impus în iunie 2017 de vecinii săi. Arabia Saudită, Bahrain şi Emiratele Arabe Unite acuză Doha de susţinerea unor grupări islamiste şi de apropierea faţă de Iran.
Decizia finală legată de găzduirea competiţiei ar putea depinde de formatul final al competiţiei din Qatar. La finele lunii octombrie, preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că o mărire a numărului participantelor, de la 32 la 48, ar fi "fezabilă" începând cu Mondialul din 2022. Conducătorul forului fotbalistic mondial a estimat, însă, la sfârşitul săptămânii trecute că este vorba de o "provocare dificilă". Cupa Mondială din 2022, atribuită Qatarului, este prima organizată într-o ţară din Orientul Mijlociu, iar turneul final se va desfăşura într-o perioadă inedită, noiembrie-decembrie, pentru a se evita temperaturile extrem de ridicate din timpul verii.