INFOCONS: Muştar cu până la 6 E-uri, doar 10% boabe de muştar şi până la 6,5 grame de sare

V.G.
Miscellanea / 30 ianuarie 2023

Muştar cu până la 6 E-uri, doar 10% boabe de muştar şi până la 6,5 grame de sare

InfoCons a realizat un studiu pe baza produselor tip muştar ce se regăsesc pe piaţa din România, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, ca urmare a centralizării informaţiilor au rezultat următoarele :

Din punct de vedere al ingredientului principal (boabe de muştar / seminţe de muştar sau făină de muştar) din compoziţie:

Boabe de muştar/seminţe de muştar într-o proporţie cuprinsă între 10 şi 55% din compoziţie

Dintre acestea:

- 0,01 % au 55% boabe de muştar;

-0,01% au 50% boabe de muştar;

- 0,01% au 46% boabe de muştar;

-0,05% au 10% boabe de muştar

Faină de muştar într-o proporţie cuprinsă între 10 şi 20% din compoziţie

Dintre acestea:

-0,27% au 20% făină de muştar;

-0,01% au 10% făină de muştar.

Din punct de vedere al menţionării provenienţei ingredientului principal:

37% nu menţionează provenienţa ingredientului principal.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în mustar:

88% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari);

Numericul de aditivi alimentari variază între 0 - 6:

-1% din produse au în compoziţie 6 E-uri;

-9% din produse au în compoziţie 4 E-uri;

-20% din produse au în compoziţie 3 E-uri;

-31% din produse au în compoziţie 2 E-uri;

-27% din produse au în compoziţie 1 aditiv;

-12% din produse nu au în compoziţie E-uri;

Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiţi frecvent în muştar situaţia se prezintă astfel:

-59.09% dintre produsele studiate au avut în componenţă caroteni / beta-caroten ( E160a ;

-32.95% dintre produsele studiate au avut în componenţă guma xantan ( E415

-23.86% dintre produsele studiate au avut în componenţă acid citric ( E330 )

-23.86% dintre produsele studiate au avut în componenţă riboflavina ( E101 ).

Din punct de vedere al informaţiilor nutriţionale regăsite în muştar:

-Toate produsele studiate au avut pe etichetă informaţiile nutriţionale per 100g produs.

-Valoarea energetică este cuprinsa între 23 kcal şi 290 kcal.

-Cantitatea de grăsimi variază între 2.52g şi 27g.

-Cantitatea acizilor graşi saturaţi este cuprinsă între 0g şi 2.7g. 2% dintre produsele studiate nu au avut în compoziţie acizi graşi saturaţi.

-Cantitatea de proteină se situează între 1.7g şi 7.5g pentru produsele studiate.

-Cantitatea de glucide se situează între 2.1g şi 36g.

Din punct de vedere al cantităţii de sare şi zaharuri:

-Cantitatea de zaharuri este cuprinsă între 0.9g şi 34g.

-Cantitatea de sare este cuprinsă între 0.82g şi 6.5g

-Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi.

-Aromele regăsite în muştar precum miere, hrean , mărar etc. se regăsesc într-o proporţie cuprinsă între 0.1% şi 15%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toata industria alimentara este o frauda. Ar trebui investigate de stat, dar statul este preocupat cu ucraina. Tot timpul erau alte prioritati, si o sa fie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb