Infractorii cibernetici folosesc software piratat pentru a infecta în secret computerele

Vlad Dobrea
Miscellanea / 27 decembrie 2017

Infractorii cibernetici folosesc software piratat pentru a infecta în secret computerele

Cercetătorii Kaspersky Lab au identificat o metodă de fraudă prin care o 'mină' de cripto-monede era distribuită şi instalată în secret pe calculatoarele utilizatorilor, prin intermediul unor programe piratate, precum cele de editat fotografii sau text. Calculatoarele erau ulterior folosite pentru crearea de cripto-monede, toate profiturile ajungând în conturile infractorilor.

În timp ce piaţa de cripto-monede continuă să se extindă, având creşteri enorme ale numărului şi valorii investiţiilor, din ce în ce mai mulţi infractori îi monitorizează dezvoltarea. Faptul că acest entuziasm a cuprins atât de multe persoane este un atu pentru infractori, pentru că le este mai uşor să înşele utilizatorii care nu sunt foarte buni cunoscători ai domeniului IT.

De exemplu, minele de cripto-monede au devenit una dintre cele mai importante tendinţe din 2017, conform buletinului anual Kaspersky Security Bulletin. Această tendinţă a fost anunţată anul trecut de cercetătorii Kaspersky Lab care au detectat o revenire a software-ului de mining, pe fondul popularităţii în creştere a Zcash. Doar un an mai târziu, minele sunt peste tot. Infractorii cibernetici folosesc diferite instrumente şi tehnici, precum campaniile de social engineering sau exploatarea unui soft piratat, pentru a infecta cat mai multe computere.

Experţii au descoperit recent mai multe site-uri similare, care le oferă utilizatorilor posibilitatea să descarce software gratuit piratat - programe şi aplicaţii populare. Pentru a inspira încredere, infractorii cibernetici au folosit nume de domenii asemănătoare cu cele reale. După descărcarea unui astfel de program, utilizatorul primeşte o arhivă care conţine şi un program de mining. Acesta este apoi instalat automat, împreună cu cel dorit, se arată în analiza Kaspersky Lab.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb