Înfrângere dureroasă a neomarxiştilor

Sorin Rosca Stanescu
Internaţional / 26 septembrie 2022

Sorin Rosca Stanescu

În ciuda presiunilor fără precedent ale mai marilor Uniunii Europene, care au şantajat clasa politică din Italia, iată că neomarxiştii au fost zdrobiţi. "Extremista" Georgia Meloni, şefa Fratelli d'Italia, adică "Fraţii Italiei", câştigă în fruntea unei coaliţii alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Va fi primul premier femeie din istoria Italiei. Suveraniştii sunt pe cai mari.

În urmă cu câteva zile, Ursula von der Leyen, pentru prima dată în istoria Uniunii Europene, a intervenit brutal în procesul electoral al unui stat membru, încercând să influenţeze prin ameninţări rezultatul votului, în favoarea neomarxiştilor. Şefa Comisiei Europene i-a ameninţat pe italieni că, dacă nu vor alege ce trebuie şi cum trebuie, adică cu hotărâre şi fără ezitări pe neomarxişti, acest stat va putea împărtăşi soarta Ungariei şi Poloniei. Ce fel de soartă? Guvernele Ungariei şi Poloniei promovează politici de tip suveranist şi, în consecinţă, sunt permanent cu sabia lui Damocles deasupra capului. Adică ameninţaţi de neomarxiştii care domină Comisia Europeană, dacă nu cu excomunicarea, în orice caz cu blocarea fondurilor de redresare şi rezilienţă. Iar asta se întâmplă doar fiindcă liderii politici din cele două state apără şi promovează suveranitatea naţională. Nu că ar pleca la război împotriva statelor care, în limbajul de lemn bruxellez, se manifestă "corect politic". Ci deoarece susţin familia tradiţională, îngustează terenul de manifestare LGBT, mai ales în ceea ce priveşte educaţia copiilor, se opun căsătoriei unor persoane de acelaşi sex şi adopţiei de copii de către familiile homosexuale. Promovează politici în favoarea interesului naţional. Într-un trecut nu prea îndepărtat, oamenii politici de acest fel şi partidele de acest fel erau caracterizate ca fiind animate de sentimente patriotice. Suveranismul nu este altceva decât o extensie deloc negativă a naţionalismului sănătos. A patriotismului viguros. De mai mulţi ani, retorica s-a schimbat radical la nivelul Uniunii Europene, dar şi la nivelul unor state non-europene, pe măsură ce globalismul, susţinut în mod programatic de partidele neomarxiste, a avansat. Şi s-a ajuns astfel la demonizarea unor patrioţi şi la punerea la zid a unor regimuri care promovează politici naţionale. În acest context, a fost ameninţat într-un mod de o brutalitate încă nemaîntâlnită statul italian, de către cel mai înalt responsabil al Uniunii Europene. Efectul a fost diametral opus. Din această perspectivă, se poate spune că, în mod inconştient, Ursula von der Leyen a acţionat ca un agent electoral al suveraniştilor din Italia.

Dreapta suveranistă a câştigat, conform ultimelor date exit-poll, între 41 şi 45 la sută, un scor spectaculos, în timp ce Stânga, susţinută de neomarxiştii europeni, nu a obţinut decât între 25 şi 29 la sută din voturi.

Vom mai avea deci un guvern suveranist. Şi, desigur, efectul se va resimţi în plan internaţional. Nu este deloc exclus ca, pe creasta acestui val, partidele suveraniste din România să obţină la rândul lor un scor atât de bun, încât să poată veni la guvernare într-o alianţă. De altfel George Simion, care în acest moment conduce detaşat zona suveranistă, nu a ezitat să salute victoria Dreptei din Italia şi să-şi reafirme convingerea că AUR va veni la guvernare. Desigur - nu a spus-o el, o spun eu - împreună cu alte partide suveraniste, dacă acestea vor trece ştacheta celor 5% şi vor putea intra în Parlament.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. E o reactie fireasca - socialismul, ca sa poata veni la putere, trebuie sa ofere macar speranta daca nu bunastare... iar, in momentul de fata, neomarxistii sunt atat de ticalosi incat nici macar o minima speranta nu pot oferi oamenilor.

    Mesajul "stingeti lumina si strangeti cureaua" nu e urmat de niciun fel de recompensa.. oamenii crezand pe buna dreptate ca a venit "epoca intunericului" la guvernare.

    Personal, voi vota cu AUR si Rusia cu ambele maini... indiferent de consecinte.  

    1. Chiar a venit epoca intunericului la guvernare.

      Din pacate in Romania ai doar de ales intre un securist sau altul. Nu stiu cum o fi in Italia. Democratia nu mai functioneaza. 

      Eu cred ca oamenii sunt egali. Nu mai catalogati. Am fost in USR si am plecat pentru ca se catalogau. Eu nu m-am simtit retrograd cum spun ei. Aspir la premii pentru stiinta, am unul ce a valorat 500 RON in Romania. Ideile astea care catalogheaza sunt doar folosite ca sa ajute polititc pe unii pe care nu-i intereseaza nici de stanga nici de dreapta. Din partea lor sa moara in chinuri ambii daca ei castiga apoi. LGBT inainte sa existe era protejat de o parte din biserica, pacatul nu era pedepsit doar iertat.

      Nu exista lege sa pedepseasca pacatele. Legile sunt definite pentru a decide cine a incalcat libertatea altuia. Daca nu sunt liber sa invat religie la scoala si sa spun mama ar trebui sa pot castiga in judecata. Daca nu sunt liber sa ies cu Dan in oras, in aceeasi masura trebuie sa pot castiga in judecata. Sunt nationalist dar ce vina are un alt Dan decat mine daca iubeste un al 3-lea Dan. Pe sotie si pe fiica mea nu le cheama Dana, dar daca le chema Dana tot le iubeam. 

      In fine, este bine sa fie la putere si unii si altii ca sa nu moara unii care ma "reprezinta" si impreuna cu ei eu. Stiu ca nu ma reprezinta nimeni cu adevarat. Am votat astfel incat sa inclin balanta spre cei care au procent mai mic, chiar daca nu ma reprezinta. Cei amagiti de USR au drepturile lor si votez in favoarea lor cand simt ca le sunt incalcate drepturile. A nu se intelege ca au primit pana acum mai mult de un vot, si acela meritat la locale. Ii voi ascunde daca cineva ii va cauta. Si pe evrei i-au ascuns bunicii mei. 

    Cei de la Bruxelles sunt fascisti-corporatisti, nu socialisti.

    Si M5S al lui Grillo avea in urma cu 10 ani acelasi discurs cu al lui Meloni, poate chiar mai agresiv, promiteau explicit iesirea din UE si renuntarea la euro, au ajuns la putere si nu au indeplinit nimic din ce au promis. 

    Prin politicieni "rebeli" precum Grillo si Meloni, Italia doar negociaza pentru a primi bani europeni.

    Politicienii din Italia sunt tot niste marionete, cine ia in serios tipetele lor chiar e sarac cu duhul. 

    1. Nici neomarxismul nu e socialist...

    Situatia politica in UE este simpla ;

    cine danseaza cum fluiera mai marii de la conducerea UE, 

    e foarte democratic si OK, 

    cine are curajul sa apere si interesele nationale devin 

    dictatori,fascist, de extrema dreapta si NU-s stat de drept,

    si le retin fonduri la care au dreptul  

    Atat ca cei din AUR sunt mai lipsiti de experienta si minte in general decat o Meloni. Asa ca probabil PNL si PSD o sa devina mai suveraniste si cel putin PSD o sa aiba mai multa crediblitate in directia asta. PNL...doar daca isi schimba total conducerea, sa nu mai fie nici o fata care a fost vizibila in timpul abizurilor din pandemie.

    Pe langa Forza Italia, se vede virarea asta la multe partide din PPE, mai ales PP din Spania (care insa era probabil oricum cel mai spre extrema dreapta partid din PPE), in Suedia, la Republicanii din Franta, pe alocuri in CDU (dar slab inca, in fond von der Leyen e de-a lor)... 

    1. Nu prea au cum - toata conducerea politica a Romaniei e sub calcaiul corporatiior si a intereselor externe.. Nimeni nu misca in front fara ordin de sus. Deci, nu vad un context in care astfel de partide de carton ar putea deveni suveraniste decat poate sa arunce la inaintare extremisti tampiti gen Rares Bogdan, adica oameni fara niciun fel de capatai si judecata.

      Te inseli amarnic daca cumva crezi ca hoiturile din acest pnl au sau vor avea vreo treaba cu suveranismul si apararea interesului national.

      Sloganul Prin noi insine a murit si nu se mai intoarce de la groapa. 

      Nu am zis ca o sa creada pe bune in suveranism...

    inclinatia politica din italia mai de "extrema" cum o numesc unii de la conducerea actuala UE nu este altceva decat consecinta asupriiri prin refuzul de a le elimina din poverile fiscale datorate bulei trecute de credit. A Italiei... a marei italiei unde in bula trecuta mii de "bogati" circulatu oraselel italiei in masini de lux...

    Italia inca are de dus o povara mare fiscala... ce treptat prin productivitatea populatiei incepe sa fie platita si treptat treptat iertata din pix. 

    Intotdeauna cand o natie se va afla in depresii lungi economice... cetatenii vor simti ca nu inainteaza real in viata si economie.... Stagnarea sau dupa caz si caderea continua in unele regiuni orase se va simti pana la ultimul sarac si bogat. 

    Acest fenomen mobilizeaza mereu populatia in a forma opinii si inclinati politice ceva mai opuse fata de cele trecute. Este un fel de scapare din lanturile asupririi... 

    Studiid istoria economica si politica alumii reiese fara echivoc asemenea schimbari de paradigma politice si culturale exact in perioade lungi de deflatii si asupriri unde ce sa vezi ca nici industria oamenii si etc forme de productivitate nu reusesc sa faca fata poverii datoriei de platit. 

    Un exemplu de rezilienta il da astazi Japonia... unde cu o strictete foarte rara si-a modelat populatia trecuta in constient si subconstient de disciplina si servitudine totala fata de "sistem /regim". 

    Este una din putinele natii din istoria lumii ce a reusit sa mentina asa echilibru in deflatie de lunga durata si simultan sa inoveze si sa reduca etc cheltuieli ca forma de plata in continuare datorii. 

    Chiar si datoriile din bula istorica trecuta... separe ca resemnarea populatiei si actiunea bancii centrale a reusit sa mentina un echilibru fals. 

    Dar ce facem cand vor incepe sa vina din spate noua generatie... ce va pune la indoiala cele prezente si da da soc cu voia sau cu sila in alta ideologie si in alta forma de credit /expansiune /crestere /altceva? 

    Atunci se pune intrebarea pentru Japonia. 

    De italia nu am ce sa zic decat ca se afla in unele regiuni inca cajuta moral -economic -demografi chiar si ideologic... este normal sa incline iar spre nationalism. Studiindu-le trecutul.... se vede ca asa au reusit sa iasa rapid in depresiile lungi economice atunci cand nu s-au mai descurcat cu povara platii. 

    Lafel a fost si pentru Greci sau Ciprioti... 

    De Romania nu pot sa spun asta... trecutul arata ca tot o forma de "liberali -iliberali" au bagat teritoriul trecut in datorii si depresie economica (vorbim de anii aia cu cele doua razboaie si politici pe genunchi) unde si acolo tot o alta forma ideologica si o alta inclinatie a societatii a reusit sa se "Capuseze" -cum ar spune unii - sau sa se "puna" cum ar spune altii la putere. 

    Pentru ca o economie - o cultura slabita - o moneda slabita prezinta riscuri foarte mari de schimbare fulgeratoare. Schimbare cu sens bun sau cu sens rau ... doar timpul are sa demonstreze. 

    Ce se intampla acum in Italia si in alte state... este o forma de aparare a valorilor interne... nu are treaba cu exagerarile uniunii europene pe baza comparatiilor cu trecutul. Pentru ca stim ca valorile se pot indoi cultural si dupa dorintele societatii prezente fara a se pastra o eticheta trecuta pe haina prezenta. 

    Uniunea europeana greseste cand continua sa asupreasca unele tari ce incearca sa isi revina economic in timp ce statele "alintate" ale uniunii au accesl la borcanul cu miere si la taieri din pix de datorii. 

    Nu este etic si moral ceea ce fac grupurile de loby din ue... 

    Acest comportament poate sa ii coste mult in viitor... caci nu aloca resurse corecte in cadrul statelor europene si nu valorifica potentialul maxim al oamenilor si al resurselor oferite in cazul sau in fata unui pericol extern te tip concurential economic sau militar. 

    Se trezesc in ultimul ceas cu pericolul la usa si isi amntesc tarziu de "vechii" prieteni sau de "pampalaii" din ultima banca care erau buni la "tocit". 

    s c cret 

    La neomarxistii de tip Ursula surprinde foarte mult ipocrizia - acesti indivizi isi doresc sa avem digitalizare, roboti si inteligenta artificiala in timp ce mancam putin si prost si locuim in frig, deci nu avem acoperite nevoile de baza.

    Ce o fi in capul acestor oameni , pe cine cred ei ca pacalesc, niciodata nu am reusit sa inteleg.

    Cand eram student, acu vreo 20 de ani mi-am imaginat ca va veni odata o noua revolutie industriala dar nu mi-am imaginat ca ea va fi impusa popoarelor prin mijloace de tip nazist prin frica si infometare (povestile astea le citeam doar in cartile SF).  

    1. problema e ca istoric revolutiile industriale cam asa au venit... dupa o foamete... un frig... o pandemie.... o frica... voite sau nu... puse sau nu... orchestrate sau nu.

      oamenii iau decizii doar in fata prapastiei... unii dintre ei iau decizii in timp ce cat in prapastie dar fara rost pentru cei ce cad deja in ea... norocul face ca aur cei de deasupra prapastiei "urletele" celor cazuti si isi dau seama in intuneric ca unde vroiau sa inainteze nu este bine si se opres si schimba directia sau inoveaza peste un "pod". 

      s c cret 

    Avand in vedere tumultul politicii italiene se va vedea destul de repede ce se alege de aceasta noua coalitie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb