INHGA: Creştere de până la 5.900 mc/secundă a debitului Dunării, la intrarea în ţară, în următoarele ore

Adina Lateş
Miscellanea / 7 februarie 2016

Debitul fluviului Dunărea, la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), va fi în creştere în următoarele 24 de ore, până la 5.900 metri cubi/secundă, cu 600 metri cubi/secundă peste media multianuală a lunii februarie, se arată în prognoza de specialitate, publicată, duminică, de Institutul Naţional de Hidrologie a Apelor (INHGA).

Conform datelor de specialitate, debitele râurilor vor fi în scădere, iar creşteri nesemnificative se pot înregistra pe unele râuri mici din zonele montane, ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă.

Prognoza hidrologică a INHGA relevă faptul că, în următoarele ore, pe Dunăre, la intrarea în ţară pe secţiunea Baziaş a fluviului, se va consemna o creştere a debitului apelor, ce va ajunge până la 5.900 metri cubi/secundă, comparativ cu media multianuală a lunii februarie, stabilită la 5.300 metri cubi/secundă.

Hidrologii menţionează că, în aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în creştere pe sectorul Gruia - Galaţi şi relativ staţionare pe sectorul Isaccea - Tulcea.

În ceea ce priveşte debitul râurilor, până luni dimineaţă, la ora 7,00, se estimează că acestea vor fi, în general, în scădere, cu excepţia cursurilor inferioare ale Mureşului, Vedei şi Argeşului, unde vor fi în creştere prin propagare.

De asemenea, pe râurile din Banat, cele din Dobrogea şi din bazinele hidrografice Buzău, Putna, Rm. Sărat, Trotuş, Bârlad şi Prut, debitele vor fi staţionare. Creşteri moderate ale debitelor se pot semnala pe unele râuri mici din zonele de munte, ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă.

Formaţiunile de gheaţă se vor menţine fără modificări importante pe râurile din bazinele hidrografice Siret şi Prut şi în restrângere, respectiv diminuare pe celelalte râuri, iar nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub Cotele de atenţie, se precizează în prognoza INHGA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb