INIŢIATIVA ROMÂNIA: Scrisoare către Raed Arafat: viaţa e o prioritate

Ioana Dogaru
Miscellanea / 8 noiembrie 2015

Mişcarea civică Iniţiativa România a publicat o scrisoare deschisă către Raed Arafat, în care face apel la transparenţă în gestionarea unui plan coerent pentru salvarea răniţilor din Colectiv.

În scrisoare, mişcarea civică denunţă "lipsa de transparenţă decizională şi haosul instituţiilor statului în elaborarea şi gestionarea unui plan coerent pentru salvarea răniţilor din Colectiv, inclusiv indeciziile în a apela la ajutor extern" şi "lipsa evidentă de coordonare a eforturilor medicilor şi ofertelor non-guvernamentale de ajutor din ţară şi din străinătate".

Iniţiativa România îi solicită lui Raed Arafat să facă demersurile necesare pentru crearea unei celule de criză care să centralizeze şi administreze toate eforturile de ajutor, naţionale sau internaţionale, în tratarea răniţilor şi să asigure o comunicare profesionistă şi transparentă cu familiile victimelor, "pentru a evita situaţiile inacceptabile ca cea a familiei trimise în altă ţară decât ce în care a fost trimis copilul pentru tratament", potrivit scrisorii.

Mişcarea civică precizează în scrisoarea deschisă către Raed Arafat că se cere "elaborarea şi adoptarea imediată a normelor derogatorii privind transferul în străinătate şi a victimelor fără asigurare medicală, precum şi simplificarea procedurilor de donaţie de la voluntari".

"Înţelegem gravitatea situaţiei existente şi responsabilitatea care se află pe umerii dumneavoastră, însă oamenii, organizaţiile şi partenerii externi nu pot ajuta decât în condiţii de transparenţă şi coordonare", scrie Iniţiativa România în scrisoarea adresată lui Raed Arafat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb