INSPIRAT DE UN COMENTARIU POSTAT PE SITE-UL BURSA Am virusat continentul

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 15 iunie 2012

Am virusat continentul

Traversăm o conjunctură de suprarealism stratificat pe trei niveluri:

A. După ce au ros cu sârg la barca PDL, şobolanii o părăsesc la repezeală, pe motiv că-i găurită (lăsând falsa impresie că asta ar fi realizarea USL); căpitanul şi secunzii pe care nu i-ar mai primi nici PNŢ-CD aripa Miluţ, rămân pe punte, cu mâna la chipiu şi apa avansând spre gât;

B. Premierul Ponta îi uzurpă preşedintelui Băsescu reprezentarea României la Bruxelles (na, stârpitură, de fapt nu ne ascultă nimeni acolo, nici pe tine, nici pe mine, dar, aşa, ca să te-nveţi minte!), cu complicitatea legiuitorilor, împotriva legii (de fapt, e banal, la noi, dar asta nu înseamnă că ar fi coerent);

C. Europa se tot uneşte, vrea uniune fiscală, vrea uniune bancară, vrea uniune guvernamentală (aşteptăm declararea limbii germane drept limba oficială a continentului şi pe Alois Ratzinger drept popa tuturor ortodocşilor), în timp ce nu suflă o vorbă că Grecia a dat faliment de un an, Portugalia, Irlanda, Spania şi Italia aşijderea, dar Franţa va fi salvată de Germania, dacă se poartă frumos.

În concertul naţiunilor, contăm drept inventatorii teatrului absurdului (cu sorginte directă în propriul "dadaism"); ca autori, suntem singurii capabili să dezvăluie cauzele absurdului şi mecanismul lui intern.

Vă propun să nu ne mai plângem de absurdul scenei noastre politice - ea este un dat, ţine de tradiţie.

În schimb, aţintiţi-vă asupra politicii europene - ea a devenit pur românească şi probabil că expertiza noastră o întrece pe a tuturor.

Vocea nu ni se aude la Bruxelles, dar spiritul nostru stăpâneşte inima continentului... Cred că Băsescu gustă mai mult situaţia decât Ponta, dar sunt amândoi la fel de calificaţi genetic.

De fapt, se bat să asiste la spectacolul scufundării unui vapor gigantic - Europa -, o distracţie care te poate face să uiţi scufundarea şalupei România, ori a bărcuţei PDL.

Textul de mai sus se constituie în răspuns al Redacţiei noastre la următorul comentariu anonim, postat ieri, pe site-ul ziarului BURSA:

6.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6 )

(mesaj trimis de anonim, în data de 14.06.2012, ora 15:33)

Observaţi ce noi legi sunt adoptate în parlament. Legi dedicate unei singure persoane: Traian Băsescu!

Majoritatea anterioară, disperată, a făcut totul pentru ca suspendarea preşedintelui să devină imposibilă. Noua majoritate parlamentară face totul pentru a anula acele reglementări.

Suntem în plin teatru absurd: în jurul nostru ţările europene nu ştiu cum să iasă din criza profundă cu care avem de-a face, iar noi ne certăm în privinţa reprezentării la CE! De parcă ar avea vreo importanţă cine se duce la Bruxelles. De parcă ar avea vreo greutate cuvântul nostru acolo!

Şi, atunci, ce pretenţii poţi avea de la "România Profundă"?!?

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ce sa le facem la nemti daca muncesc si sunt calculati ?

    Sa-i impuscam ? 

    Germania nu a avut cea mai mai mare povara in aprijinirea Europei, a aavut exact contributia conform % din PIB-ul zonei euro pe care il are. 

    Si Spania partocipa la EFSF cu % ei.

    Dar asa e mai ziaristic, cu Germania capul rautatilor. 

    1. Cine vrea guvern european?

      Albania?! 

      Stefane, daca-ti place sa te-nchini la Ratzinger, n-ai decit sa-nveti germana. 

      O legenda spune ca nemtii muncesc si-a calculati. 

      Ai observat, insa, cine a beneficiat de introducerea Euro? 

      Grecia? 

      Nu, Grecia a beneficiat de credite in euro, dupa introducerea Euro, in timp ce Germania a beneficiat de cresteri economice substantiale, dar nu cu totul din substanta muncii lor. 

      Iar mitul calculului nemtesc poate fi verificat cu dezechilibrele bugetare majore ale landurilor.

      Este OK Stefane, noi nu ii vom impusca pe nemti... 

    Domnule Make, cred ca de mult doreati sa va exprimati asa de clar dar si concis. Ati avut prilejul si ati facut-o.Poate nu toata lumea a prins si substratul, poate mai sunt creduli care spera intr-o redresare a Europei. Vai de ei si vai de noi.Sa dea Dumnezeu sa nu fie asa, dar prea seamana cu era ' 30. Iar ca o concluzie care am tras-o pe marginea textului de la anonimul care v-a sensibilitzat, tara arde si baba( noi, romanii) se piaptana.

    1. Draga Hansel, Draga Grettel,

      domnul Make pune ca intotdeauna punctul pe I , insa noi il interpretam dupa propria noastra experienta. Vazut pe termen mediu in Europa nu se va vorbi germana, ci chineza pentru ca deja unele din cele mai mari firme din domeniul constructiilor de masini, energiei regenerabile au cumparat firme cu importanta parte investitionala in cercetare-dezvoltare. Asa ca acei chinezuti care veneau pe la expozitii cu aparatele foto, de au reusit sa-i tina pe linia de plutire pe japonezi s-a cam dus.De asemenea Samsung lider la nivel mondial i-a luat maul firmei Sony. Intrebarea primordiala este nu cine profita de alta tara in Europa, ci cum putem noi vechiul continent sa nu devenim asistatii sociali ai Asiei. Ca televiziunile isi bat capul ce a daunat mai mult firma Louis Vuitton sau Mercedes datorita preferintelor avute de unii dregatori este intr-adevar de publicat sub psedonimul lui Andersen. Sa discuti in situatia actuala cu mai marii Europei si sa te pui bine cu cine poate sa te ajute nu este un lucru de ici de colo. In confruntarea politica de acum o saptamana a invins naduful din noi, care ne-am suparat ca nu putem etala produsele de marca ale protipendadei. Poate candva o sa intelegem ca nu putem a schimba teoria darwinista, iar credinta noastra nu ne ajuta decat in masura in care suntem convinsi ca banii reprezinta mult mai putin decat comoara care ar trebui sa o avem fiecare in inima si in suflet. Detestam manelele, dar parca ne gadila totusi urechea si daca spunem in public ca nu vrem sa o ascultam, precis ca o sa gasim acasa o caseta care sa ne binedispuna. In 1983 guvernul a refuzat cererea FMI sa marim preturile la gaze si petrol pana la cotatiile internationale si astfel am fost taiati de la alimentarea cu energie verde. In 1990 am avut camara plina de bunataturi, dar fiindca am fost asa de gospodari am zis ca noi o sa schimbam lumea si odata cu ea legile universului, caci libertatea este sursa oricarei bunastari, atata timp cat stim sa profitam de ea cu masura. Acum va curge din nou lapte si miere. Domnul Prim-Ministru va fi si analele intergalactice ca cel mai iubit dintre pamanteni. Va castiga detasat alegerile din 2012. Pe cele din 2016 cu siguranta ca le-ar castiga tot dansul, in cazul in care istoria cartierului din Constantinopol va reinvia, insa de data aceasta va fi probabil dintr-o circumscriptie a Vienei, Schanghaiului sau de ce nu a Bombayului. Iar atunci vine domnul Tanase, nu cel cu Mircica si intreaba "SI CU ASTA CE-AM FACUT" :-( 

      Nu stiu de ce l-au ars pe Giordano Bruno; daca Fanarul este acum la Viena si Roma e la Beijing, atunci inseamna ca Pamintul, totusi, se-nvirteste!

      De la teoria undei-corpuscul si pana la cea a relativitatii toate acestea pot fi comprimate in Scrisoarea a 3 a si Luceafarul. Din pacate pentru Mr. Bruno Eminescu s-a nascut putin mai tarziu si suficient de devreme pentru noi sa-l luam in seama. Daca prin Mircea la Cozia in combinatie cu patriotii vremii produsul ramane constant, deciziile politice asupra lumii bursiere creaza acest lag care aseara in emisiunea de la realitatea l-am observat cand un invitat (nu este frumos sa-i spun numele si de aceea nu mi-l amintesc) a mentionat ca in ciuda diferitelor voci nu s-a observat o deteriorare a situatiei economice din cauza instabilitatii politice. Versul era pe cand nu exista, azi o vedem si nu e are adancuri care cu greu pot fi explorate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb