Tribunalul Braşov a respins ieri, potrivit unui comunicat al SIF3, cererea de anulare a majorării de la SIF "Transilvania" Braşov (simbol SIF3 la BVB) depusă de acţionarul "Cocor" din Bucureşti (simbol COCR pe piaţa Rasdaq). Societatea "Cocor" S.A. va fi obligată la plata sumei de 23.000 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată.
Mihai Fercală, preşedintele SIF "Transilvania", ne-a declarat: "Instanţa de judecată a respins cererea de anulare formulată de
Aceeaşi instanţă a admis ieri şi cererea de intervenţie accesorie în interesul SIF3 formulată de un alt acţionar al societăţii.
Preşedintele SIF "Transilvania" ne-a mai precizat: "Eram convins că la judecata de fond SIF3 va obţine câştig de cauză, deoarece nu exista niciun temei legal prin care să fie justificată anularea majorării. Cred că a fost vorba doar despre o încercare de manipulare a pieţei şi de şantajare a societăţii pe care o reprezint. Prin hotărârea luată la AGEA din 27 aprilie, noi nu am făcut decât să satisfacem dorinţa acţionarilor noştri".
Întrebat dacă va face recurs la decizia tribunalului Braşov, reprezentantul societăţii "Cocor", Dan Bărbulescu, ne-a declarat că acest lucru va fi hotărât la următorul consiliu de administraţie. Sentinţa tribunalului poate fi atacată cu apel în termen de 15 zile de la comunicare.
SIF "Transilvania" a solicitat Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) aprobarea înregistrării noilor acţiuni ale companiei rezultate în urma majorării de capital. Potrivit lui Mihai Fercală, nu ar exista niciun temei ca CNVM să respingă această cerere.
După anunţarea deciziei tribunalului Braşov, ieri, la ora 13:45, Bursa a decis să suspende de la tranzacţionare acţiunile SIF3, urmând ca astăzi acestea să revină în piaţă. Preşedintele SIF "Transilvania" a reafirmat faptul că săptămâna trecută solicitase suspendarea titlurilor până la încheierea procesului, măsură menită să protejeze acţionarii.
În luna aprilie a anului curent, acţionarii SIF "Transilvania" au aprobat majorarea capitalului companiei dublând-ul de la 54,6 milioane lei până la 109,2 milioane lei, prin acordarea de acţiuni gratuite. Era prima decizie de acest fel care trecea de adunarea generală de la o societate de investiţii financiare, anterior mai existând propuneri de majorare, dar fiind respinse din lipsă de cvorum.