Instanţa a respins cererea de anulare a majorării de la SIF3

Diana Dorobanţu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 iulie 2007

Instanţa a respins cererea de anulare a majorării de la SIF3

Tribunalul Braşov a respins ieri, potrivit unui comunicat al SIF3, cererea de anulare a majorării de la SIF "Transilvania" Braşov (simbol SIF3 la BVB) depusă de acţionarul "Cocor" din Bucureşti (simbol COCR pe piaţa Rasdaq). Societatea "Cocor" S.A. va fi obligată la plata sumei de 23.000 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată.

Mihai Fercală, preşedintele SIF "Transilvania", ne-a declarat: "Instanţa de judecată a res­pins cererea de anulare formulată de , neţinând cont de faptul că o altă instanţă a aprobat, în cursul săptămânii trecute, cererea companiei amintite de suspendare a executării hotărârii AGEA din 27 aprilie de majorare a capitalului SIF3. Prin urmare, recursul depus de SIF împotriva deciziei din 28 iunie rămâne în vigoare, motivaţiile hotărârii respective fiind încă aşteptate".

Aceeaşi instanţă a admis ieri şi cererea de intervenţie accesorie în interesul SIF3 formulată de un alt acţionar al societăţii.

Preşedintele SIF "Transilvania" ne-a mai precizat: "Eram convins că la judecata de fond SIF3 va obţine câştig de cauză, deoarece nu exista niciun temei legal prin care să fie justificată anularea majorării. Cred că a fost vorba doar despre o încercare de manipulare a pieţei şi de şantajare a societăţii pe care o reprezint. Prin hotărârea luată la AGEA din 27 aprilie, noi nu am făcut decât să satisfacem dorinţa acţionarilor noştri".

Întrebat dacă va face recurs la decizia tribunalului Braşov, reprezentantul societăţii "Cocor", Dan Bărbulescu, ne-a declarat că acest lucru va fi hotărât la următorul consiliu de administraţie. Sentinţa tribunalului poate fi atacată cu apel în termen de 15 zile de la comunicare.

SIF "Transilvania" a solicitat Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) aprobarea înregistrării noilor acţiuni ale companiei rezultate în urma majorării de capital. Potrivit lui Mihai Fercală, nu ar exista niciun temei ca CNVM să res­pingă această cerere.

După anunţarea deciziei tribunalului Braşov, ieri, la ora 13:45, Bursa a decis să sus­pende de la tranzacţionare acţiunile SIF3, urmând ca astăzi acestea să revină în piaţă. Preşedintele SIF "Transilvania" a reafirmat faptul că săptămâna trecută solicitase suspendarea titlurilor până la încheierea procesului, măsură menită să protejeze acţionarii.

În luna aprilie a anului curent, acţionarii SIF "Transilvania" au aprobat majorarea capitalului companiei dublând-ul de la 54,6 milioane lei până la 109,2 milioane lei, prin acordarea de acţiuni gratuite. Era prima decizie de acest fel care trecea de adunarea generală de la o societate de investiţii financiare, anterior mai existând propuneri de majorare, dar fiind respinse din lipsă de cvorum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb