Instanţa amână audierea lui Dinu Patriciu pentru 16 septembrie

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 21 august 2009

Instanţa amână audierea lui Dinu Patriciu pentru 16 septembrie

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat, ieri, pentru data de 16 septembrie, audierea omului de afaceri Dinu Patriciu în dosarul Rompetrol. Dinu Patriciu nu a putut fi audiat de instanţă deoarece avocatul unuia dintre inculpaţi, Victor Eros, nu s-a prezentat în sala de judecată, fiind plecat în străinătate, informează Agerpres. Judecătorul le-a atras atenţia inculpaţilor şi avocaţilor acestora că va începe audierile în dosar pe 16 septembrie, chiar dacă vor lipsi.

Pe 8 septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea a şapte infracţiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârşirea de infracţiuni, manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare, dezvăluire de informaţii privilegiate, spălare de bani şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat. Împreună cu Dinu Patriciu au fost trimişi în judecată Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Iulian Florin Aldea, Elena Cerasela Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Anghelache.

Tribunalul Bucureşti - instanţa de fond - a decis, pe 22 octombrie 2007, trimiterea dosarului la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT, în vederea refacerii urmăririi penale, pe motiv că procurorii au încălcat mai multe proceduri în derularea anchetei. Parchetul General a făcut recurs faţă de această decizie şi a avut câştig de cauză la Curtea de Apel Bucureşti, iar dosarul s-a întors la Tribunalul Bucureşti. În această cauză, anchetatorii au demarat verificări sub mai multe aspecte ce ţin de derularea activităţii post-privatizare a SC Petromidia SA. În acelaşi timp, s-au făcut verificări şi cu privire la modalitatea de achiziţionare de acţiuni SC Rompetrol Rafinare SA prin intermediul societăţilor de investiţii financiare în perioada 2003 - 2004.

Dinu Patriciu a fost reţinut de procurori, la 27 mai 2005, pentru 24 de ore, fiind pusă în mişcare acţiunea penală faţă de acesta. A doua zi a fost pus în libertate, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins propunerea Parchetului de pe lângă ÎCCJ de arestare preventivă. În timpul procesului de la Tribunalul Bucureşti, judecătorii au acceptat, pe 27 martie 2007, cererea Ministerului Finanţelor Publice de introducere a SC Rompetrol SA ca parte responsabilă civilmente în dosar. MFP a solicitat instanţei plata a 88.753.211 dolari, reprezentând prejudiciul provocat prin nevirarea sumelor ce se cuveneau bugetului de stat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb