Tribunalul Braşov a admis cererea de ordonanţă preşedenţială formulată de SIF Transilvania (SIF3) şi a suspendat solicitarea de convocare a acţionarilor societăţii. Convocarea a fost cerută de un grup de acţionari ai SIF-ului din Braşov, care doreşte discutarea şi supunerea la vot a mai multor aspecte, printre care şi atragerea răspunderii directorului Mihai Fercală şi a preşedintelui Ştefan Szabo.
Grupul, ce deţine 5,026% din SIF Transilvania, este format din Crinel-Valer Andănuţ, Marius-Adrian Moldovan, Constantin Frăţilă, Mihaela Frăţilă, Irina-Elena Frăţilă, Maria-Alexandra Cociu (fostă Frăţilă) şi Mamaia North Investments SA din Constanţa, iar printre solicitările înaintate pentru a fi votate de acţionari se mai află conformarea actelor SIF-ului cu dispoziţiile Legii FIA sau revocarea hotărârii Consiliului de Supraveghere din data de 15 ianuarie a acestui an, privind desemnarea membrilor Directoratului pentru un nou mandat de patru ani.
Mihai Fercală, directorul general al SIF Transilvania, ne-a transmis: "Tribunalul Braşov a suspendat convocarea adunării generale, până când se va judeca, pe fond, cererea noastră de anulare a acelei convocări, deoarece este abuzivă. Reprezintă o exercitare cu rea credinţă a drepturilor acţionarilor şi este o hărţuire a societăţii făcută de familia Frăţilă, care a subordonat şi doi administratori, nu ştiu prin ce mijloace".
Hotărârea poate fi atacată cu apel după ce instanţa îşi motivează decizia, iar apelul va trebui depus la tribunal urmând să fie judecat de Curtea de Apel din Braşov, instanţă superioară, a mai punctat Mihai Fercală.
"Sunt convins că, dacă grupul format din familia Frăţilă şi cei doi administratori vor face apel, Curtea de Apel va menţine sentinţa. Pentru că noi avem dreptate în ceea ce am reiterat în dosarul pe care l-am înaintat Tribunalului Braşov, când am cerut suspendarea şi apoi anularea acestei cereri de convocare abuzivă, prin care se hărţuieşte managementul şi se aduce atingere imaginii societăţii", a mai spus directorul SIF3, care a conchis:
"În continuare, aşteptăm ca ASF-ul să îşi îndeplinească obligaţiile legale şi să constate că Frăţilă este incompatibil cu poziţia de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania".
Acţionarii SIF-ului îşi motivaseră solicitarea, îndeosebi, pe prejudicierea societăţii cu suma de 623.334 de lei, reprezentând despăgubiri (şi cheltuieli de judecată), acordată lui Constantin Frăţilă, pentru nepunerea în executare a unei sentinţe executorii.
De asemenea, grupul îl acuză pe Mihai Fercală de management defectuos şi neperformant al activelor SIF3 şi a filialelor sale sau de sume angajate nejustificat şi discreţionar din patrimoniul societăţii în interes personal în procese cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
Acum, instanţa a dispus suspendarea, până la soluţionarea litigiului asupra fondului ce face obiectul dosarului nr. 688/62/2020, a punerii în aplicare (executarea) a cererilor de convocare a acţionarilor SIF Transilvania, formulate de grupul de acţionari menţionat. În dosarul respectiv, SIF 3 solicită instanţei să constate că solicitarea grupului de acţionari de convocare a adunării generale este inadmisibilă.
1. Ce să facă ASF?
(mesaj trimis de Acronymus în data de 05.03.2020, 06:36)
ASF nu este decât un grup infracțional organizat care mai este platit cu zeci de mii de euro lunar de către stat sa fure. Niste mizerii care închid ochii, interesat, contracost, la toate golăniile care au loc pe piata de capital.
2. BURSA
(mesaj trimis de bursa în data de 05.03.2020, 14:21)
Cati bani va da FERCALA sa publicati acelasi articol doua zile la rand ?
Sunteti penibili, scrieti aceleasi lucruri , ca orice ziar de presiune. Voi credeti ca ASF , poate incalca legea doar ca scrieti voi si FERCALA ?