INSTITUTUL PENTRU STUDIUL RĂZBOIULUI: ''Ruşii vor prelua complet Mariupolul în zilele următoare''

G.U.
Internaţional / 8 aprilie 2022

''Ruşii vor prelua complet Mariupolul în zilele următoare''

Forţele ruseşti au afirmat că au capturat centrul Mariupol la 7 aprilie, dar forţele ucrainene păstrează poziţii în sud-vestul oraşului, spune Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) din SUA în evaluarea privind războiul publicată în noaptea de joi spre vineri, conform HotNews.ro.

ISW nu poate confirma în mod independent afirmaţia forţelor Moscovei, dar subliniază că nu mai există informaţii confirmate privind lupte în centrul Mariupolului din 2 aprilie. Forţele ruseşti vor finaliza probabil capturarea Mariupolului în zilele următoare, apreciază sursa citată.

Concentrări de trupe pentru o ofensivă majoră în Donbas

Trupele ruseşti concentrează putere de luptă pentru o ofensivă majoră în oblasturile Doneţk şi Luhansk în zilele următoare. Oficialii civili şi militari ucraineni au continuat să avertizeze locuitorii locali să plece înainte de o probabilă ofensivă rusă.

Forţele ruse vor încerca probabil să regrupeze şi să redistribuie unităţile retrase din nord-estul Ucrainei pentru a sprijini o ofensivă, dar este puţin probabil ca aceste unităţi să permită o pătrundere rusă, notează sursa citată.

Forţele ruseşti de-a lungul axei Izium-Slovyansk nu au realizat niciun avans teritorial în ultimele 24 de ore. Este puţin probabil ca forţele ruseşti să reuşească să captureze cu succes oblasturile Doneţk şi Luhansk dacă forţele ruseşti din Izium nu reuşesc să încercuiască forţele ucrainene pe linia de front din estul Ucrainei.

Eforturile Rusiei de a genera forţe de înlocuire şi de a produce noi echipamente militare continuă să se confrunte cu provocări. Statul Major General ucrainean a raportat, la 7 aprilie, că armata rusă a început să strângă soldaţi care au fost eliberaţi din serviciul militar începând cu 2012 şi îi convoacă pentru o perioadă specială de pregătire de trei luni înainte de desfăşurarea în unităţi active.

În plus, Statul Major General a raportat că unităţile ruseşti retrase din nord-estul Ucrainei locuiesc în prezent în tabere de corturi şi se confruntă cu un moral în scădere.

Direcţia Principală de Informaţii a Ucrainei a raportat la 7 aprilie că întreprinderile militare ruseşti nu sunt în măsură să onoreze comenzile militare din cauza inflaţiei şi a problemelor legate de lanţul de aprovizionare, pe care le-a atribuit efectelor sancţiunilor occidentale, informează HotNews.ro.

Serviciile secrete ale Kievului spun că au interceptat un raport al Kremlinului privind incapacitatea mai multor companii de a finaliza contractele de stat şi nemulţumirea faţă de faptul că Ministerul rus al Apărării a obligat companiile să producă comenzi în pierdere.

Principalele idei din evaluarea Institutului pentru Studiul Războiului

- Forţele ruse susţin că au reuşit să captureze cu succes centrul Mariupol, dar forţele ucrainene păstrează controlul asupra portului din sud-vestul oraşului. Forţele ruseşti vor finaliza probabil capturarea Mariupolului în zilele următoare.

- Trupele ruseşti creează condiţiile pentru o ofensivă majoră în estul Ucrainei în zilele următoare, dar este puţin probabil ca unităţile avariate redistribuite din nord-estul Ucrainei să permită o străpungere reuşită a frontului de către ruşi.

- Forţele ucrainene au respins atacurile ruseşti continue dinspre Izium spre sud-est, spre Slovyansk şi Barvinkove.

- Forţele ruse şi belaruse desfăşoară "acţiuni demonstrative" pentru a fixa pe loc forţele ucrainene din jurul Kievului. Cu toate acestea, este foarte puţin probabil ca aceste unităţi să lanseze noi operaţiuni ofensive, iar unităţile ucrainene din jurul Kievului se pot probabil redistribui în siguranţă în estul Ucrainei.

- Sancţiunile occidentale reuşesc probabil să perturbe cu succes baza militaro-industrială a Rusiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb