Întâlnire între Guvern şi reprezentanţi ai mediului de business, la Forumul Economic Confindustria România

Andrei Stan
Companii / 22 octombrie 2015

Forumul Economic al Confindustria România a avut loc astăzi la Hotel Intercontinental, Sala Ronda şi a avut că tema principala de discuţie "finance&manufacturing", transmite un comunicat de presă.

Momentul a prilejuit o întâlnire între Guvernul român, instituţiile internaţionale, membrii asociaţi, analişti economici, factori de decizie şi membri ai comunităţii business internaţionale din ţara noastră.

Evenimentul a fost deschis de Mauro Maria Angelini, Preşedintele Confindustria România, care a spus că scopul acestei întâlniri a fost acela de discuta despre finanţe şi domeniul manufacturier, dar şi despre economia reală versus economia virtuală. Angelini a vorbit despre întreprinderile mici şi mijlocii care şi-au internaţionalizat activitatea în ţara noastră şi care datorită acestui lucru "au devenit mai complexe şi mai puternice, ajungând de multe ori să ajute societatea mama din Italia", precizează comunicatul.

Diego Brasioli, ambasadorul Italiei în România, a declarat că economia românească se prezintă într-o formă foarte bună în aşteptarea lui 2016 şi că sectorul manufacturier va continuă să reprezinte o forţă în economia românească. "Colaborarea economică dintre România şi Italia este excelentă, dovadă fiind numeroasele vizite pe care autoritarile italiene le-au efectuat în ultimele luni în România", a apreciat ambasadorul.

Anca Laura Ionescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, a vorbit despre problemele cu care se confruntă întreprinderile din România: birocraţia, fiscalitatea mare, controalele abuzive, accesul scăzut al IMM-urilor la fonduri şi a vorbit despre măsurile identificate de către minister pentru a crea un mediu de afaceri activ, stabil şi pentru a încuraja creşterea competitivităţii întreprinderilor: programe cu finanţare de la bugetul de stat, programe cu finanţare nerambursabilă, programe de creditare, o lege privind încurajarea investitorilor individuali, înfiinţarea unei linii de microgranturi pentru IMM-uri la solicitarea preşedintelui Consiliului CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, la care se adaugă codul fiscal îmbunătăţit.

În cadrul forumului economic organizat de Confindustria România a avut loc şi o masă rotundă la care s-a vorbit despre creşterea economică.

"Evenimentul organizat de Confindustria România a reprezentat un moment de reflecţie împreună cu instituţiile, mediul patronal şi reţeaua diplomatică asupra fenomenelor interconexe ce caracterizează realitatea economică actuală şi provocările pe care piaţă europeană şi cea globală le impun societăţilor", se mai arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb