Întâlnirea anuală a Confindustria România, cu denumirea "Legal Summit" 2015 - Diritto, Governance e Impresa/ Drept, Governance şi Întreprindere, s-a desfăşurat ieri la Bucureşti.
Evenimentul a fost deschis de preşedintele Confindustria România, Mauro Maria Angelini, care a declarat faptul că "Legal Summit" reprezintă o oportunitate pentru societăţile asociate Confindustria România să dezbată guvernanţa corporatistă şi a explicat faptul că această guvernanţă corporatistă reprezintă în general o serie de reguli, controale, organisme, structuri prin care o societate este gestionată, arată un comunicat remis azi redacţiei. Guvernanţa corporatistă poate reprezenta însă şi un instrument care poate sprijini societăţile deja internaţionalizate. Preşedintele Angelini a amintit legea italiană numărul 231 care poate avea efecte şi asupra societăţilor italiene care îşi desfăşoară activitatea în străinătate.
A urmat discursul Ambasadorului Italiei la Bucureşti, ES Diego Brasioli, care a afirmat faptul că acest eveniment reprezintă o întâlnire importantă şi că este fundamental pentru societăţile italiene care îşi desfăşoară activitatea în România să conteze pe o climă de normalitate. Domnia sa a declarat faptul că piaţă românească este foarte importantă pentru Italia. Italia reprezintă ţara cu cele mai multe societăţi prezente în România, astfel încât numai în primul trimestru din acest an au fost înfiinţate 400 de noi societăţi italiene.
Petrică Mihail Marcoci de la Academia de Poliţie a vorbit publicului prezent despre "Anticorupţie şi guvernanţă corporatistă" şi mai ales despre faptul că numeroase societăţi sunt nevoite să se supună legislaţiei ţării din care provin, legislaţiei ţării în care îşi desfăşoară activitatea şi legislaţiei europeană, acquis-ul comunitar.
Gianluca Carlesso de la Tonucci&Partners a vorbit despre "Responsabilitatea administrativă a persoanelor juridice conform legilor din România: sisteme şi organe de control în activitatea întreprinderilor".
A urmat apoi intervenţia lui Cicerone Stan, Directorul Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.
Avocatul Roberto Borasio de la biroul de avocatură Studio Legale Borasio - Gromis di Trana - Giaccone, a vorbit despre "Responsabilitatea Întreprinderii - modele organizaţionale".
Laura Severino de la Rina Group le-a vorbit celor prezenţi la eveniment despre "ISO26000 că instrument de governance pentru firme".
Marco Pagarin de la Generali Assicurazioni Italia a explicat ce este "Poliţia D&O, pentru protejarea firmelor prin intermediul organelor de gestiune şi control".
Claudio Pucci de la firma de avocatură Pucci Associati a vorbit despre "Responsabilitea întreprinderii - contextul fiscal în procesele de internaţionalizare".