Intel oferă entuziaştilor celor mai rapid Procesor quad-core

Comunicat Intel
Ziarul BURSA #Companii #IT / 11 aprilie 2007

Nivelul superior de performanţă al noilor procesoare a fost întâmpinat cu bucurie de utilizatorii entuziaşti şi de dezvoltatorii de echipamente PC

Intel Corporation a lansat procesorul Intel Core 2 Extreme QX6800 - al doisprezecelea model de processor quad-core oferit de Intel, ridicând astfel din nou standardul de performanţă impus prin familia de procesoare quad-core destinată utilizatorilor entuziaşti şi gameri-lor.

Cu o viteză de 2,93 GHz - cea mai mare atinsă de un procesor bazat pe arhitectura Intel Core - noul procesor este ideal pentru iubitorii de jocuri, pentru profesioniştii design-ului digital şi pentru entuziaştii care tânjesc să aibă cele mai performante computere pe care le pot obţine.

În cadrul Conferinţei Dezvoltatorilor de Jocuri pe Calculator ce a avut loc recent la San Francisco, mai mulţi dezvoltatori software au prezentat jocuri noi care au fost pregătite pentru a putea folosi în mod eficient puterea de calcul oferită de procesoarele multi-core. Adaptarea aplicaţiilor la procesarea multi-core poate oferi performanţe crescute în rularea jocurilor, realizarea de efecte speciale mai realiste şi o "inteligenţă artificială" a jocului mult mai asemănătoare realităţii. Unele dintre cele mai incitante titluri de jocuri ale anului, ca de pildă Crysis de la Crytek, Supreme Commander de la Gas Powered Games sau Hellgate London de la Flagship au fost modificate substanţial în cooperare cu Intel pentru a putea profita la maxim de procesoarele quad-core.

Unul dintre primele jocuri create vreodată pentru platforme PC intră a fost adaptat pentru a intra şi el în era quad-core.

"Cea mai recentă versiune a Microsoft Flight Simulator X, Service Pack One (SP1), care va fi lansată pe piaţă în cursul acestei luni, este un partener software pe măsura capacitaţilor de procesare multi-core oferite de Intel Core 2 Extreme QX6800", a declarat Phil Taylor, Flight Sim Program Manager în cadrul Microsoft Game Studios. "Flight Sim X SP1 profită din plin de capacităţile multi-core ale procesoarelor, beneficiind de îmbunătăţiri substanţiale ale efectelor speciale şi ale frame-rate-ului în timpul zborului. Echipa Flight Simulator din cadrul Microsoft este încântată să colaboreze cu Intel, pentru a oferi utilizatorilor noştri finali o experienţă de joc extraordinară."

Pe lângă "injecţia de adrenalină" oferită gamer-ilor, procesorul Intel Core 2 Extreme QX6800 este adoptat şi de utilizatorii şi dezvoltatorii de programe multimedia. Adobe, Cakewalk, DivX, Sony Creative Software şi zeci de alte companii din domeniu au lansat pe piaţă aplicaţii care utilizează toate cele patru core-uri ale procesorului, De pildă, procesorul Intel Core 2 Extreme QX6800 este cu până la 65% mai rapid decât procesorul Intel Core 2 Extreme dual-core X6800, în timpul operaţiunilor de codificare video. Această lucru este esenţial, deoarece tot mai mulţi utilizatori înregistrează şi editează conţinut video de înaltă definiţie.

"Poziţia Intel de lider tehnologic este reconfirmată prin lansarea gamei de procesoare quad-core destinate entuziaştilor şi este rezultatul direct al fiabilităţii asigurate de capacitatea Intel de producţie de talie mondială," a declarat Eric Kim, Senior Vice President & General Manager, Intel"s Digital Home Group. "Beneficiile directe pentru utilizator sunt calitatea mai bună a jocurilor, "inteligenţa" crescută a oponenţilor generaţi de calculator, dar şi timpul de aşteptare redus pentru editarea conţinutului media de înaltă definiţe."

Procesorul Intel Core 2 Extreme QX6800 este realizat utilizând tehnologia Intel de producţie pe 65 nanometri, ce oferă posibilitatea realizării unei memorii cache de mari dimensiuni - 8 MB. Procesorul are un FSB de 1066 MHz şi este disponibil la ora actuală la preţul de 1.199 USD.

Despre Intel

Intel, lider mondial în domeniul inovaţiei pe bază de siliciu, dezvoltă tehnologii, produse şi programe pentru a îmbunătăţi în permanenţă felul în care oamenii muncesc şi trăiesc.

Intel şi logo-ul Intel sunt mărci înregistrate ale Intel Corporation sau ale filialelor sale din Statele Unite şi alte ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb